Gündem
14 Mar 2013 17:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

TFMD, CİHAN MUHABİRLERİNE YAPILAN SALDIRIYI KINADI

Türkiye Foto muhabirleri Derneği, Cihan Haber Ajansı muhabiri ve kameramanına yapılan saldırıyı kınadı

Türkiye Foto muhabirleri Derneği (TFMD) Ankara'da Cihan muhabiri ve kamaremanına yapılan saldırıyı yazılı bır açıklamayla kınadı.

İşte o açıklama :

Meslektaşlarımıza Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz

Ankara Dikmen semtinde bugün yıkım olayını haber yapmak üzere bölgeye giden Cihan Haber Ajansı (Cihan) Muhabiri Ebubekir Atmaca ile Kameraman Bilal Oflaz, yıkım görevlileri ve gecekonduda oturanlarının silahlı, taşlı, sopalı çatışması arasında kaldı.

Pompalı tüfekten çıkan saçmalar Kameraman Bilal Oflaz'ın yüzüne isabet ederek, yaralanmasına sebep oldu. Muhabir Atmaca da çevredekilerin saldırısına maruz kaldı.

Yaralılar tedavi için Acıbadem Hastanesi’ne götürüldü. Kameraman Oflaz daha sonra ameliyat için Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği olarak, görevleri kamuoyunu  bilgilendirmek olan ve zor şartlarda görev yapan  gazetecilere yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Meslektaşlarımıza ve Cihan Haber Ajansı camiasına geçmiş olsun diliyoruz. Gazetecilere saldıranların yakalanmaları ve yargı önüne çıkartılmaları için emniyet birimlerini göreve çağırıyoruz.