Spor
04 Mar 2023 14:52 Son Güncelleme: 04 Mar 2023 14:59

TFF'den talimat değişikliği açıklaması!

TFF, Futbol Disiplin Talimatı'nda yapılan değişiklikle bir kulübe ayrıcalık tanındığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Futbol Disiplin Talimatı'nda yapılan değişiklikle bir kulübe ayrıcalık tanındığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

TFF'den yapılan açıklamada, "Futbol Disiplin Talimatı'nda yapılan değişiklik ile ilgili bazı basın yayın organlarında bir kulübe ayrıcalık tanındığı ile ilgili haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu talimat değişikliği bir kulübün değil, Kulüpler Birliği Vakfı'nın 2 Mart 2023 tarihinde yaptığı yazılı başvurusu üzerine değerlendirilmiş ve kabul edilmiştir. Kamuoyunu yanlış yönlendirme maksadıyla yapılan bu haberlerle ilgili hukuki hakkımızı saklı tuttuğumuzu kamuoyunun bilgilerine sunarız." ifadeleri yer aldı.

DEĞİŞTİRİLEN TALİMAT

Türkiye Futbol Federasyonu, ligler oynanırken Futbol Disiplin Talimatı’nda değişikliğe gitti. Yapılan değişiklik, resmi web sitesinde duyuruldu.

Değişikliğe göre artık 3 ve altı sayıda müsabakadan men cezası alan oyuncular, bir başka resmi müsabakada oynayabilecekler.

Ligde 3 maç ceza alan bir oyuncu arada kupa maçı varsa o karşılaşmada takımının formasını giyebilecek. Daha önceki uygulamada doğrudan kırmızı kart görerek ceza alan oyuncular bir sonraki resmi maçta forma giyemiyordu. İşte TFF'nin duyurduğu değişiklik...

MADDE 92 – İNFAZIN ÖZEL HÜKÜMLERİ(1) Disiplin Kurulları tarafından verilen 4 müsabakaya kadar müsabakadan men cezaları, ilgili resmi müsabaka kategorisi dikkate alınarak kendi kategorisinde infaz edilir. Bu kapsamda, 31 lig ve kupa müsabakaları infaz hesabında ayrı kategori sayılır. Çift sarı kart nedeniyle ihraçlar ve sarı kart uygulamaları da dahil olmak üzere, Türkiye Kupası ve Süper Kupa müsabakaları infaz hesabında aynı kategori sayılır. Disiplin Kurulları tarafından 4 ve üzeri müsabakadan men ile cezalandırılan profesyonel futbolcuların cezası, kategori ayrımı yapılmadan müteakip resmi müsabakalarda infaz edilir.

ETİKETLER
#tff #talimat