Spor
03 Şub 2022 17:04 Son Güncelleme: 03 Şub 2022 17:16

TFF'den Süper Lig yayın ihalesinde yabancılara büyük kıyak! Skandal ortaya çıktı

TFF'in duyurduğu yayın ihalesi için geri sayım sürerken büyük bir skandal da ortaya çıktı. TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş'ın kararıyla yerli yayıncıların 150 bin TL ödeyerek aldıkları doküman yabancılara ücretsiz verildi.

Ajansspor'un haberine göre; 20 Şubat 2022'de Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarının yayın ihalesine çıkacak Türkiye Futbol Federasyonu büyük bir skandalla çalkalanıyor. İhaleye az bir süre kala TFF'nin yabancı yayıncılara yaptığı büyük ayrıcalık gözler önüne serildi.

Federasyon, ihaleyle ilgilenen yayıncı kuruluşlara, ihale dokümanını 150 bin TL yatırmak koşulu ile Riva’daki TFF Mali İşler Direktörlüğü’nden teslim alabileceklerini ve teklif vermek için son tarihin 14 Şubat olduğunu bildirdi.

YABANCILARA BÜYÜK KIYAK

Ancak iddialara göre; TFF Süper Lig ihalesi ile ilgilenen yerli kurumlardan 150 bin TL tahsilat yapıyor. TFF, yabancı yayıncılara ise büyük kıyak yapıyor

Genel Sekreter Kadir Kardaş’ın kararıyla yabancı medya kuruluşlarından herhangi bir ücret talep etmiyor ve şartnameyi ücretsiz olarak veriyor.

KADİR KARDAŞ KİMDİR?

Kadir Kardaş, 11.11.1971 Ankara doğumludur. TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur. Daha önce Birleşmiş Milletler Kalkınma Programları'nda finans ve yönetim sorumlusu olarak çalışmıştır.

Kardaş kurulduğu günden bu yana Digiturk bünyesinde çalışmaktadır. 15 yıllık Digiturk kariyerinin son 4 yılını Lig TV Genel Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni olarak sürdürmekteydi. 

Kadir Kardaş evlidir ve bir kız evlat sahibidir.