Spor
02 Oca 2024 09:14 Son Güncelleme: 02 Oca 2024 09:17

TFF'de hareketli saatler: Mehmet Büyükekşi istifa edecek mi?

Süper Kupa finalinde Suudi Arabistan’da yaşanan skandalın ardından Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin bu ülkeye alınmasında büyük rol oynayan Türkiye Futbol Federasyonu’nda hareketli saatler yaşanıyor.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa mücadelesi, yaşanan İstiklal Marşı ve Atatürk krizinin ardından iptal edildi. Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanması kararını alan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin istifa edeceği ve olağanüstü seçim kararının alınacağı ileri sürüldü.

Süper Kupa finalinde Suudi Arabistan’da yaşanan skandalın ardından Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin bu ülkeye alınmasında büyük rol oynayan Türkiye Futbol Federasyonu’nda hareketli saatler yaşanıyor.

TFF'den ses çıkmadı
Riyad’da Suudi yetkililerin, iki kulübün Atatürk posterleri ve pankartlarıyla sahaya çıkmasına izin vermemesi sonrası konu siyasetin 1 numaralı gündemi oldu. TFF’den ise şu ana kadar Suudi Arabistan’da neler yaşandığıyla ilgili tek kelime açıklama yapılmadı. Bu ülkeyle imzalanan protokolde neler yazıldığı, ihmal olup olmadığı netleşmedi.

Son 3 haftada yaşanan hakem yumruklama, takımı sahadan çekme ve finalin oynanmaması gelişmeleri üzerine, kulüplerin bir bölümünün de tepksini çeken Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki TFF yönetiminin görevi bırakıp olağanüstü seçim kararı alacağı kulislerde konuşuluyor. (Cumhuriyet)

Ne olmuştu?
Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçı yaşanan krizin ardından iptal edildi.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bu akşam oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi "Atatürk pankartı" ve "Atatürk tişörtü" krizi yaşandı.

Takımların maç öncesinde sahaya Atatürk tişörtleriyle ve seremoniden önce sahaya Atatürk'ün sözlerinin yazılı olduğu pankartlarla çıkmak istemesi, Suudiler tarafından kabul görmedi. Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri, maçtan önce Atatürk tişörtleriyle sahaya çıkılmasına izin verilmediği için sahaya çıkmayı reddetti.