Gündem
13 Kas 2014 09:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:54

TFF Brezilya'ya maç için kaç milyon euro ödedi?

TFF Brezilya Milli Takımı'nı İstanbul'da özel maç yapmaya ikna etmek için 3 milyon Euro ödedi.

TFF, Neymar ve Oscar'lı Brezilya Milli Takımı'nı İstanbul 'da özel maç yapmaya ikna etmek için kesenin ağzını açtı. Dünyanın her tarafından özel karşılaşma teklifleri alan Sambacılara 3 milyon Euro ödenecek.

Son 3 büyük turnuvayı kaçıran ve 2016 yolunda da grubun dibine demir atan A Milli Takımımız, ‘özel’ maçta bugün Brezilya karşısında. Neymar, Thiago Silva, Oscar, Willian gibi dünyaca ünlü isimlerle Türkiye ’ye gelen Sambacılar ile yapacağımız karşılaşma aslında bir ‘hava değişimi’ anlamı taşıyor.

3 MİLYON EUROYA İKNA EDEBİLDİK
Tabii ki bu hava değişiminin de bir bedeli var... Fanatik'in’in ulaştığı bilgiye göre; Türkiye Futbol Federasyonu, Brezilya Milli Takımı’nı Türkiye’ye gelmeye 3 milyon Euro karşılığında ikna edebildi. Bu, dünya devlerini misafir etmek için bir genel prosedür ama daha çok Çin, Amerika ve Arap ülkeleri tarafından uygulanıyor, daha doğrusu onlardan talep ediliyor. Bir başka deyişle yakın geçmişte tüm turnuvaların rengi olan Türk futbol markasının artık imaj kaybettiği, devleri ancak para ile ikna ettiği de ortada.

20 BİN BİLET BEDAVA
Brezilya karşılaşması aynı zamanda bir başka tabloyu da ortaya koyuyor. Passolig uygulaması sebebiyle derbiler bile boş tribünler önünde oynanırken, bugünkü özel maç için dün itibariyle 40 bin bilet satıldığı bildirildi. Ayrıca dolu tribünler hasret kalan milli takım için 20 binden fazla biletin bedava dağıtıldığı iddia edildi.