Spor
07 Haz 2022 17:33 Son Güncelleme: 07 Haz 2022 17:35

TFF Başkanlığı için ilk resmi aday başvurusunu yaptı

Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerine günler kala gözler adaylarda.

TFF Başkanlığı için daha önce aday olacağını duyuran ve bu bağlamda sunumlar ve görüşmeler yaparak, çeşitli ziyaretlerde bulunan Mehmet Büyükekşi, başkanlığa resmen aday oldu.

Mehmet Büyükekşi, resmi adaylık başvurusuTürkiye Futbol Federasyonu'na teslim etti.

Büyükekşi, adaylık başvurusunu şahsen yapmadı. Başvuru dilekçesi noter aracılığı ile Türkiye Futbol Federasyonu'na iletildi.

Seçim için henüz başka aday bulunmuyor.

TFF'de başkan Nihat Özdemir'in istifasının ardından 16 Haziran'da yapılmak üzere olağanüstü seçimli genel kurul kararı alınmıştı.

TFF seçimi ne zaman?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Olağanüstü Seçimli ve Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın 16 Haziran'da yapılacağını resmi olarak duyurdu.

TFF'den yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Servet Yardımcı başkanlığında bugün toplantı yapmıştır. Yönetim Kurulu toplantısında; TFF Olağanüstü Seçimli ve Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın 16 Haziran 2022 Perşembe günü saat 10.00'da Ankara'da yapılması kararlaştırılmıştır. Toplantıda Olağan Seçimli Genel Kurul'a kadar görev yapmak üzere TFF Başkanı, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu seçimi ile birlikte Olağan Genel Kurul gerçekleştirilecektir. İlk toplantıda çoğunluğun sağlanamaması halinde ikinci toplantı, 17 Haziran 2022 Cuma günü aynı saatte ve aynı yerde yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.