Spor
04 Ağu 2022 21:37 Son Güncelleme: 04 Ağu 2022 22:28

TFF Başkanı Büyükekşi açıkladı: Cüneyt Çakır'dan gündemi sarsacak karar!

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır hakemliği bırakma kararı aldı.

Eski hakemler Deniz Çoban ve Deniz Ateş Bitnel, Cüneyt Çakır'ın hakemliği bıraktığını açıklarken; TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de Çakır'ın eğitmen olmak istediğini canlı yayında paylaştı.

Cüneyt Çakır, MHK’ya görevini bırakıp eğitmen olmak istediğini iletti. Eski hakemlerden Deniz Çoban ve Deniz Ateş Bitnel’in de Twitter hesaplarından yaptığı paylaşımlarda Çakır’ın düdüğünü astığı belirtildi.

UEFA son olarak Cüneyt Çakır’a 2 Ağustos’ta Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu’nda oynanan Ludogorets-Dinamo Zagreb maçında görev vermişti.

MHK ise Süper Lig’in ilk hafta maçlarında Cüneyt Çakır’a görev vermedi.

"YENİ CÜNEYT ÇAKIRLAR YETİŞTİRMEK İSTİYOR"

Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, beIN Sports’ta katıldığı programda Çakır’ın alt kademedeki hakemlere eğitip vermek isteğini paylaştı.TFF Başkanı Büyükekşi’nin sözleri şöyle:

“Geçen hafta Bolu’da bir kamp, seminer gerçekleştirdik. Seminerde MHK’ye Cüneyt Çakır hocamız başvurmuş, yurt dışından birçok teklif aldığını söyledi. Birçok teklif aldığını ancak hakemlik kariyerini Türkiye’de sonlandırmak istediğini söyledi. Cüneyt Çakır hakemliği bırakmak istediğini TFF’ye bildirdi. Sonraki dönemde de alt kademedeki hakemlere eğitip vermek, yeni Cüneyt Çakırlar yetiştirmek istiyorum. Bu camiaya katkı sağlayacağım dedi. Türk futbol ailesine borcunu böyle ödemek istediğini söyledi.”