Teknoloji
26 Oca 2023 12:44 Son Güncelleme: 26 Oca 2023 12:46

Tesla Cybertruck, bir kez daha ertelendi!

Tesla patronu Elon Musk, yıllar önce tanıtılan elektrikli pick-up Cybertruck ile ilgili yeni açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Cybertruck'ın seri üretiminin kısa vadede olmayacağı söylendi.

Elektrikli otomobil sektörünün önemli isimlerinden Tesla, 2019 yılında ilk elektrikli pick-up modeli Cybertruck'ı duyurmuştu. Etkileyici bir tasarıma sahip olan otomobil, o yıllarda uygun bir fiyat karşılığında ön siparişe açılmıştı. Geçmişte yapılan açıklamalarda, aracın 2021 sonu 2022 başı gibi piyasaya sürüleceği açıklanmıştı.

Webtekno'nun haberine göre Tesla'nın 2022'nin son çeyreğine ilişkin mali durum raporu paylaştığı toplantıya katılan Elon Musk, Cybertruck ile ilgili soruları cevapladı. Pick-up ile ilgili en çok merak edilen, hiç şüphesiz seri üretimin ne zaman başlayacağıydı. Cybertruck sorularına temkinli yaklaşan milyarder iş insanı, 2023'ün ortasında birkaç üretim yapılacağını duyurdu. Ancak seri üretim için tam tarih verilemiyor.

TESLA CYBERTRUCK'IN SERİ ÜRETİMİ 2024'TEN ÖNCE BAŞLAMAYACAK

Musk'ın açıklamalarına göre elektrikli pick-up otomobilin seri üretimi, 2024 yılında başlayacak. "Üretim başlangıcını her zaman önemsiz göstermeye çalışırım" şeklinde bir cümle kuran Musk, seri üretim başlangıcında işlerin çok yavaş ilerlediğini ancak sonraki süreçte üretimin büyük bir hızla arttığını da sözlerine ekledi.

ETİKETLER
#tesla #cybertruck