Teşkilat'ta DAR uygulaması kullanılması herkesi şaşırttı

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Milli İstihbarat Teşkilatı dizisi "Teşkilat" geçtiğimiz gün yayınlanan bölümü ile hala gündemde. Son olarak senaryo gereği "DAR" uygulamasının kullanılması herkesi şaşırttı.

Teşkilat'ta DAR uygulaması kullanılması herkesi şaşırttı - Sayfa 1

Senaryosu Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı’nın faaliyetleri üzerine kurulan ve kısa süre önce yayın hayatına başlayan “TEŞKİLAT” dizisi, geçen gün 10’uncu bölümüyle yayına girdi.

17
Teşkilat'ta DAR uygulaması kullanılması herkesi şaşırttı - Sayfa 2

MİT Başkanlığı’nın faaliyetlerine ilave olarak diğer güvenlik teşkilatları ile Türk savunma sanayisinin ürünlerine de değinen dizide, STM (Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Tic. A.Ş. ) tarafından geliştirilen “Duvar Arkası Radar – DAR” yer alması dikkat çekti.

27
Teşkilat'ta DAR uygulaması kullanılması herkesi şaşırttı - Sayfa 3

Jandarma Komanda Özel Asayiş Komutanlığı (KAĞANLAR) unsurlarının da rol aldığı dizinin 10’uncu bölümünde; senaryo gereği gerçekleştirilen bir meskun mahal operasyonu sırasında, Dünya’nın en büyük 100 savunma sanayi şirketi arasında bulunan STM (Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.) şirketi tarafından milli imkanlarla geliştirilen “DAR Radarı” kullanıldı.

37
Teşkilat'ta DAR uygulaması kullanılması herkesi şaşırttı - Sayfa 4

Senaryo gereği DAR Radarı’ndan elde ettikleri verilerle duvar arkasındaki düşman unsurun konumunu ve sayısını öğrenen KAĞANLAR, binaya operasyon düzenledi.

47