Ekonomi
22 Kas 2016 12:42 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:36

TESK Genel Başkanı Palandöken:

- "Çocuklarımızın korunması adına okul çevrelerine kamera kurulması zaman kaybedilmeden uygulamaya konulmalıdır" - "Bakanlar Kurulunun bu kararını olumlu buluyor ve destekliyoruz"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çocukların korunması adına okul çevrelerine zaman kaybedilmeden kamera sistemi kurulmasını isteyerek, "Bakanlar Kurulunun bu yöndeki kararını olumlu buluyor ve destekliyoruz." ifadesini kullandı.

Palandöken, yaptığı açıklamada, asitli içecekler, cips, patates kızartması gibi çocukların sağlığına zararlı yiyecek ve içeceklerin okul çevrelerinde denetimsiz satıldığını belirtti.

Kantinci esnafın satmadığı bu zararlı yiyeceklere çocukların ulaşmasının çok kolay olduğuna işaret eden Palandöken, "Çocukların okul çevrelerinde satılan yasaklı yiyeceklere yönelmesi kantinci esnafımızın cirosunu düşürürken, olumsuz etkilenmelerine sebep oluyordu. Bakanlar Kurulu tarafından alınan 54 bin 500 okula kamera kurulması kararı ile bu olumsuzlar tamamen son bulacak." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, okul çevrelerinde denetimsiz ürün satışının kamera sistemiyle kontrol altına alınacağını belirterek, kararın, endişe içindeki aileleri ve merdiven altı satışlar nedeniyle gelir kaybına uğrayan esnafı rahatlatacağını kaydetti.

Okul çevrelerinde uyuşturucu madde satışının da çocukları tehdit ettiğini vurgulayan Palandöken, "Yasa dışı ve zararlı madde satışını, denetim ve caydırıcı cezalarla okul çevrelerinden uzaklaştırmak için kamera kurulması zaman kaybedilmeden uygulamaya konulmalıdır. En önemlisi uyuşturucunun zararları konusunda her yaştan kişiye eğitim verilmelidir. Bakanlar Kurulunun bu kararını olumlu buluyor ve destekliyoruz." ifadesini kullandı.