Gündem
04 Ağu 2017 15:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:02

Tesettür Abiye tasarımlarının hızlı yükselişi!

Tesettür modasının hızlı yükselişi gözlerden kaçmamaktadır

Hemen her giyim ürününde yaşanan bu yükselişin en net görüldüğü alan tesettür abiyeler olmaktadır. Abiye her kadın için oldukça önemli bir giyim ürünüdür. Tesettür abiyelerin sadece özel günlerde ve mekanlarda giyilebilir oluşu değerini ve önemini arttırmaktadır. Ürünlerdeki bu hızlı yükselişin başlıca sebebi ülkemiz içerisinde artan rekabettir. Birçok tesettür giyim markası ortaya çıkmış ve her biri tesettürlü kadınlar için üretim yapmaya başlamıştır. Durumun böyle olması tesettür giyim ürünlerinde farklı tasarımların piyasaya sürülmesini sağlamıştır. Her firma farklı ürünler üretmekte ve bu durum tesettürlü kadınlar için oldukça avantajlı olmaktadır.
 
Eskiden oldukça kısıtlı seçeneklerin yer aldığı tesettür modasında artık her bedenden ve yaştan insan için ürün bulabilmek mümkündür. Bu durum avantaj gibi görünse de bazı dezavantajları da olabilmektedir. Bu kadar çok ürün olması kadınlarda kafa karışıklığı yaratmakta ve seçim yapılmasını zorlaştırmaktadır. Vücudunu ve beden tipini tanımayan birçok kadın yanlış tercihlerde bulunmaktadır. Bu durum tesettür abiyeler içinde geçerlidir. Bu tarz bir problemin oluşmaması için kişinin vücut tipini göz önüne alması ve alışverişe bu şekilde çıkması gerekecektir. Tesettür abiyelerde yaşanan çeşitlilik ve tasarım bolluk bazı ürünlerin ve modellerin çok daha fazla ön plana çıkmasını sağlamıştır. Tasarımlarda bazı renkler ve modeller çok daha fazla dikkat çekmekte ve talep görmektedir. Bu tarz ürünlerin incelenmesi seçim yapma noktasında kişiye yardımcı olacaktır.
 
Tesettür abiyelerde öne çıkan renkler
 
Tesettür abiye modası bu her yaz olduğu gibi bu yazda oldukça değişmiş ve gelişmiştir. Biraz araştırma yapıldığında birçok yeni modelin piyasaya sürüldüğü görüşecektir. Bu modeller içerisinde bazı modeller ve renkler çok daha fazla rağbet görmektedir. Tesettür abiye modellerinde bu yaz en önem çıkan renkler; pudra pembe, mor ve gülkurusu gibi kırmızı tonlarının yer aldığı doğal renklerdir. Bu tarz renklerin abiyelerde tercih edilmesinin başlıca sebebi hem abartısız hem de doğal bir görünüm oluşturmalarıdır. Renklerin baskı olmaması tasarımın öne çıkmasını sağlamaktadır. Parlak kırmızı abiyelerin üzerine yapılan işlemeler ve nakışlar abartı dururken, bu tarz doğal renklere uygulanan tasarımlar ve nakışlar oldukça şık durmaktadır. Genç kızlar ve evlilik döneminde olan genç kadınların ilk tercihi bu renklerden yana olmaktadır. Çok daha fazla dikkat çekmek ve ön plana çıkmak isteyen kadınların ilk tercihi ise siyah ve bordo gibi iddialı abiye renkleri olmaktadır.
 
 Kuyruklu abiyeler
 
Abiye tesettür elbise seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta elbisenin giyileceği mekan ve gündür. Mezuniyet gibi günlerde giyilen tesettür abiyelerle, nişanlanırken giyilen tesettür abiyeler bir olmayacaktır. Kuyruklu abiyeler tam da bu tarz günler için yapılmıştır. Bu tarz kuyruklu tesettür abiyeler bu yılın en öne çıkan modellerindendir. Abiyeler tasarım itibari ile uzun kollu ve geniş etekli olmaktadır. Mezuniyet gibi günler için abartılı duracak bu model nişanlanan tesettürlü kadınlar için ideal bir seçim olacaktır. Bu tarz elbiselerin genelinde kuyruk kısmı uzun olmakta ve elbisenin eteği düz renklerden yapılmaktadır. Bu sayede kuyruk çok daha fazla ön plana çıkacaktır.
 
 İşlemeli kabarık abiye modelleri
 
Abiye dendiğinde akla gelen ilk şey işleme ne nakış olmaktadır. Bu senede çok satan ürünlerin tasarımlarında bulunan nakışlar elbiseyi ağırlaştırmakta ve giyen kişiyi oldukça şık göstermektedir. Bu tarz elbiselerinde etekleri düz ya da kabarık olabilmektedir. Kabarık olanlar nişan ya da kına gibi özel günler için idealken düz olanlar daha sade durmakta ve giyileceği ortama göre uyum sağlamaktadır. Bu tarz abiyeler her sene var olan ve tesettürlü kadınların vazgeçemediği modellerdendir.