Gündem
07 Eki 2019 10:32 Son Güncelleme: 07 Eki 2019 10:50

Teröristbaşı Fetullah Gülen'in hastane masrafını SGK mı ödedi?

Bugüne kadar hep FETÖ lideri Fethullah Gülen’in aldığı emekli maaşı tartışılmştı. CHP’li Mahmut Tanal, Gülen’in ABD’deki sağlık giderleri için Türkiye’nin kasasından çıkan parayı gündeme getirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yaparken 1 Şubat 1990 yılında emekli olan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasına kadar devletten emekli maaşı almıştı.

Bugüne kadarki tartışmalar 1999 yılında ABD’ye yerleşen Gülen’e her ay düzenli olarak emekli maaşı ödenmesine odaklanırken, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, farklı bir boyutu Meclis gündemine taşıdı.

GÜLEN’İN SAĞLIK GİDERLERİ İÇİN SGK’NIN ÖDEDİĞİ PARA MİKTARI

Gülen’in ABD’de gördüğü tedavilere ve geçirdiği ameliyatlara dikkat çeken CHP’li Tanal, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yönelik ayrı ayrı soru önergesi vererek, Gülen’in ABD’deki tedavileri ve ameliyatları için SGK’nın ödediği para miktarını sordu.

GÜLEN ABD’DE PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRDÜ MÜ?

FETÖ lideri Gülen’in, hangi rahatsızlıklardan dolayı ABD hastanelerine başvurduğuna ilişkin bilgi talep eden Tanal, “Gülen, ABD’deyken psikolojik tedavi görmüş müdür?” sorusunu yöneltti.

Tanal ayrıca, ABD’de liderlik yaptığı örgütü yönlendiren Fetullah Gülen’in maaş alarak, sosyal haklardan yararlanarak SGK’yı zarara uğratmasına göz yumulup yumulmadığını da sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal’ın TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi aynen şöyle:

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yaparken emekli olmuş, 1 Şubat 1990 yılından itibaren emekli maaşı almaya başlamıştır. Basına yansıdığı şekliyle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK), 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ elebaşı Gülen’in emekli maaşını kestiği, tüm sosyal haklarını da iptal ettiği belirtilmiştir.

FETÖ elebaşı Gülen, 1999 yılında ABD’ye yerleşmiştir. Gülen, ABD’de ikamet ederken de her ay düzenli olarak kendisine emekli maaşı ödenmiş, sağlık hizmetinden ve sosyal haklardan yararlanmaya devam etmiştir.

Bu bağlamda;

- FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in emekli maaşı kesilmiş ise hangi tarihten itibaren kesilmiştir? Gülen’in sosyal hakları iptal edilmiş ise hangi tarihten itibaren iptal edilmiştir?

- FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ABD’deki tüm tedavi ve sağlık giderleri SGK tarafından mı karşılanmıştır? Şayet karşılanmışsa hangi anlaşmaya, sözleşmeye, mevzuata dayanarak adım atılmıştır?

- FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ABD’de gördüğü tedavi sayısı kaçtır? Gülen’in ABD’de geçirdiği ameliyat sayısı kaçtır?

- Gülen’in ABD’deki tedavileri ve ameliyatları için SGK’nın ödediği para miktarı ne kadardır?

- FETÖ lideri Gülen, hangi rahatsızlıklardan dolayı ABD hastanelerine başvurmuştur? Gülen, ABD’deyken psikolojik tedavi görmüş müdür? Gülen, ABD’de hangi ameliyatları olmuştur?

- Gülen’in ABD’deyken başvurduğu hastaneler hangileridir?

- ABD’de liderlik yaptığı örgütü yönlendiren Fetullah Gülen’in maaş alarak, sosyal haklardan yararlanarak SGK’yı zarara uğratmasına göz mü yumulmuştur? Bu konuya ilişkin soruşturma başlatılmış mıdır? Şayet başlatılmış ise ne tür işlemler yapılmıştır?