Gündem
09 Eyl 2015 15:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:52

'Terör örgütünün silahına susturucu olmak gazetecilik değildir'

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, terör örgütünün silahına susturucu olmanın, gazetecilik olmadığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Terör örgütünün silahına susturucu olmak, gazetecilik değildir. Örgüt ve yandaşları dökülen kanı, saray tartışmalarıyla kapatamazlar, örtemezler" dedi.
Parti binalarına saldırılmasının da yanlış olduğunu kaydeden Akdoğan, "Fiili ve fiziki saldırılar vandalizmdir, hukuksuzluktur. Hukuk sistemini kim hiçe sayıyor, terör örgütü. Ona verilen tepkiler ise tamamen hukuk içerisinde olmalıdır. Bu yüzden parti binalarına dönük saldırıları doğru bulmadığımızı vurgulamak durumundayız" şeklinde konuştu.

Akdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tüm parti binalarına dönük saldırıları da samimi bir şekilde kınamak gerekiyor ve çifte standart gütmemek gerekiyor. Bugün konuşanlar, bütün bu olaylar karşısında sessizlik içindeydiler ve tepki vermiyorlardı. Öncelikle bunu da görmek gerekiyor."

"Terörle mücadele sabır ve kararlılık gerektiren bir süreçtir"

Terörle mücadelenin sabır ve kararlılık gerektiren bir süreçtir olduğunu ve bu sürecin kararlılıkla devam edeceğini belirten Akdoğan, "Böyle süreçlerde terör örgütünün dezenformasyonuna ve çarpıtmalarına kesinlikle itibar etmemek gerekiyor. Örgütün yalan makinesine dönüşen kanalları üzerinden yayılan, milletimizin moralini bozmayı amaçlayan propagandalarına kesinlikle alet olmamak gerekiyor. Bu yüzden sadece yetkili birimlerimizin yaptıkları açıklamalar esas alınmalıdır" ifadelerini kullandı.

Yalçın Akdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Herkes şunu çok iyi bilmelidir, terörle mücadele çok boyutlu ve kararlı bir şekilde sürecektir. Örgüt silah bırakmadığı sürece operasyonlardan geri adım atılmayacaktır. Çözüm sürecinde oluşan güvenlik açığı ortadan kaldırılacaktır. Bu mücadele hukuk içinde, vatandaşımızı korumak için onların hak ve hukukunu muhafaza altına almak için yapılmaktadır. Hükümetimiz, güvenlikçi politikalara savrulmuş değildir. 13 yıllık AK Parti iktidarının elde ettiği kazanımlardan geri adım atmayız, reformlardan vazgeçmeyiz, hizmet ve yatırımlardan geri durmayız."

"PKK ve Paralel'le eş zamanlı olarak mücadele önem taşıyor"

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Yerli işbirlikçilerin içinde önemli bir yeri Paralel Yapı oluşturuyor. Bu ihanet ittifakını da çökerteceğiz. Bu yüzden PKK ve Paralel'le eş zamanlı olarak mücadele önem taşıyor. Bu güvenlik açığının oluşmasında da sürecin sabote edilmesinde de Paralel Yapı aktif rol taşımıştır" dedi.