Dünya
20 Mayıs 2022 13:27 Son Güncelleme: 20 Mayıs 2022 13:42

Terör örgütüne sızan ajan ülkeyi karıştırdı: Her şey o haberle başladı

İngiltere devletinin yayın organı BBC ve İngiltere İç İstihbarat Birimi (MI5) karşı karşıya geldi. BBC, MI5’ın yabancı kökenli bir ajanının, İngiliz sevgilisine şiddet uyguladığını bildirdi. İngiltere yargısı, habere erişim engeli getirmek istedi. BBC, “Haberi kaldırmıyoruz. O adam şu an dış istihbarat servisinde ajan. Adını açıklayın, herkes bilsin” dedi.

BBC’nin yaptığı haber, İngiltere’yi karıştırdı.

Adı açıklanmayan ve “X” denilen İngiliz İç İstihbarat Birimi (MI5) ajanı, kız arkadaşına şiddet uyguladı ve ölümle tehdit etti. O anlar, şiddete uğrayan kızın cep telefonu kamerası tarafından görüntülendi.

Ancak olayın örtbas edilmeye çalışılması, İngiltere’de gündem oldu. BBC, “Hükümet, olayı mahkemeye taşıyarak haberi kaldırmaya çalıştı. Haberi kaldırmıyoruz” dedi.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE SIZAN GİZLİ AJAN
Yabancı uyruklu olduğu ifade edilen MI5 gizli ajanı X, İngiltere içindeki terör örgütlerine sızdı ve bilgi topladı.

Düzenli olarak ödeme alan, son teknoloji ufak kameralar ve ses kayıt cihazları kullanan X, adını kamuya açıklamak istemediği için muhabirlere kendisini “Beth” olarak tanıtan İngiliz kızla tanıştı.

İkili, tanıştıktan kısa süre sonra uyum yakaladı ve sevgili oldu

Ancak Beth, sevgili olduktan sonra X’in değiştiğini ve MI5’daki gücünü kullanarak kendisini baskıladığını öne sürdü.

BBC: "RESMİ GÖREVDEKİ AJAN, KURUMSAL GÜCÜNÜ KULLANDI"
X, zaman içinde Beth’in her anını takip etmeye başladı ve hayatını baştan aşağı değiştirdi. Beth, X’in izni olmadan dışarı çıkamaz hale geldi.

Beth, X’in ajan olduğunu kendisine itiraf ettiğini söyledi. Gizli ajan olan X, görevini ve çalıştığı kurumu açıkladıktan sonra, Beth’in korktuğu ve tedirgin hissettiği ifade edildi.

X’in görev icabı sahte kimlikler kullandığı ve gerçek adının yalnızca İngiliz devleti tarafından bilindiği ifade edildi.

BBC, “Resmi görevdeki ajan, kurumsal gücünü kullandı. Bu bir suç. Bu ajana ait bilgilerin kamuyla paylaşılması lazım” dedi.

KIZA PALAYLA SALDIRDI
İkili arasında yaşanan bir tartışma, kısa süre sonra kavgaya dönüştü.

X, eline bir pala alıp Beth’e saldırdı ve “Seni öldüreceğim” dedi. Beth, mücadele ederek X’ten kurtuldu.

Daha sonra X, mutfaktan aldığı bıçağı Beth’in boğazına dayamak istedi. Beth, adamın elini ısırdı ve evden kaçtı. Kadın, polise gidip şikayetçi oldu.

Ancak İngiliz devleti, olayı örtbas etmek için harekete geçti.

POLİS DELİLLERİ SAVCIYA DEĞİL, İSTİHBARATA VERDİ
İngiliz polisi olay yerine geldi. X’in evinde yapılan inceleme sonucunda, elde edilen bütün veriler MI5’a verildi. Polis ayrıca Beth’in ifadesinin tamamını kayda geçirmedi.

İngiliz savcılığı, suçlamaları geri çekti. X serbest bırakıldı.

BBC, X’in şu an İngiltere Dış İstihbarat Birimi MI6’e alındığını ve başka bir ülkeye ajan olarak gönderildiğini söyledi.

NAZİ ÖRGÜTLERİNE SIZIYORMUŞ
BBC’nin eriştiği ve polisin MI5’a teslim ettiği delillere göre, X İslamcı teröristlere değil, Irkçı ve Neo-Nazi terör örgütlerine sızdı.

X, koyu bir Beyaz ırkçısı ve Nazi olarak kendini tanıttı. X’in evinde yapılan aramalarda, Nazi simgeleri, Nazi üniformaları, bıçaklar ve silahlar bulundu. X’in ayrıca Yahudileri katletmekle ilgili fikirlerini yazdığı bir not defteri bulundu. Bunların tamamının, Nazi örgütlerine sızmakta kullanıldığı ifade edildi.

“ÇOK SORU SORARSAN DEFTERİNİ DÜRERLER”
X, serbest bırakıldıktan sonra eve geri döndü ve Beth’e “Çok soru sorarsan defterini dürerler. Gebertip bırakırlar” dedi.

X, daha sonra Beth’i evden kovdu ve kısa süre sonra MI6’ya katıldı ve yurt dışına gönderildi.

BBC, yargı makamları ve MI5 aracılığıyla baskı yapıldığını ve haberin kaldırılmasının talep edildiğini ifade etti. Ancak BBC, haberi yayından kaldırmadı.