Gündem
10 Eki 2019 13:06 Son Güncelleme: 10 Eki 2019 13:14

Terör örgütü yandaşlarından 'Barış Pınarı' manipülasyonu

Türkiye'nin Suriye'deki PKK/YPG/IŞİD terör unsurlarına karşı başlattığı 'Barış Pınarı' harekatına karşı terör örgütüne yakın hesaplar sosyal medya üzerinden manipülasyon yapmaya başladı. Halep ve İdlib'te Türkiye'nin operasyonundan önce çekilmiş fotoğraflar montajlanarak sosyal medyada yayınlandı.

Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacı taşıyan Barış Pınarı Harekatı’nda düğmeye basılmasıyla, terör örgütüne yakın hesaplar sosyal medyada manipülasyon ve dezenformasyon girişimlerine hız verdi.

Suriye’nin doğusundaki terör örgütü PKK/YPG kaynakları İdlib’te yaralanan çocukların görüntülerini yeniymiş gibi paylaştı.

2014 YILINDA ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLAR
Terör örgütüne yakın hesaplar, Suriye iç savaşı sırasında 2014 yılında çekilen ve bir annenin çocuklarına sarıldığı kareyi değiştirerek, Barış Pınarı Harekatı’nda olmuş gibi göstermek istedi.

EMNİYET’TEN AÇIKLAMA
Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Suriye’deki PKK/YPG/IŞİD hedeflerine yönelik harekat sonrası sosyal medya paylaşımları nedeniyle 78 kişi hakkında işlem yapıldığı açıklandı.