Gündem
03 Ağu 2023 21:14 Son Güncelleme: 03 Ağu 2023 21:18

Terör örgütü DEAŞ liderlerinin öldüğünü doğruladı

Terör örgütü DEAŞ liderlerinden Abu el-Husseini el-Husseini, Suriye'de terör örgütü Heyet Tahrir el Şam ile çıkan çatışmada öldüğünü duyurdu.

Terör örgütü DEAŞ Abu Hussein al-Husseini al-Qurashi'nin ölümünü doğruladı ve onun yerine Abu Hafs al-Hashimi al-Qurashi'yi atadı.

Örgüt, liderinin Suriye'nin İdlib vilayetinde isyancıların kontrolündeki kuzeybatı Suriye'de Hayat Tahrir al-Sham grubuyla "doğrudan çatışmalar" sonucu öldüğünü açıkladı.

Açıklama, bir DEAŞ sözcüsü tarafından Telegram mesajlaşma uygulamasındaki kanallarında kaydedilmiş bir mesajla yapıldı, ancak ne zaman öldüğü belirtilmedi.

El Cezire'deki habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Nisan ayında, Türk istihbarat güçlerinin DEAŞ liderini Suriye'de öldürdüğünü belirtmişti.

Irak ve Suriye'de 2014 yılında büyük bir alanda hakimiyet kurarak hızlı bir yükseliş yaşayan DEAŞ, Irak'ta 2017'de, Suriye'de ise iki yıl sonra yenilgiye uğradı, ancak hücreler hala her iki ülkede de saldırılar düzenliyor.

Abu Hafs al-Hashimi al-Qurashi, grubun kuruluşundan bu yana beşinci lideri oldu.

Geçen yılın kasım ayında DEAŞ, önceki lideri Abu Hasan al-Hashimi al-Qurashi'nin öldüğünü açıklamıştı.

Onun öncüsü Abu Ibrahim al-Qurashi ise geçtiğimiz yıl şubat ayında İdlib vilayetinde Birleşik Devletler'in düzenlediği bir baskında öldürülmüştü.