'Terminal' filmi gerçek olmuştu! İstanbul Havalimanı'nda yaşayan akademisyenle ilgili flaş gelişme

İstanbul Havalimanı, Tom Hanks'in ünlü Terminal filmini hatırlatan bir hikayeye ev sahipliği yapıyor. İranlı akademisyen Shiva Kaviani, oturum süresi dolduğu için Kanada vizesi alamazken, siyasi yasaklı olduğu için ülkesine de dönemeyen Kaviani iki aydır İstanbul Havalimanı'nda yaşam mücadelesi veriyordu. İranlı akademisyen Dr. Shiva Kavani, Silivri'deki Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi.

'Terminal' filmi gerçek olmuştu! İstanbul Havalimanı'nda yaşayan akademisyenle ilgili flaş gelişme - Sayfa 1

Kanada başvurusu reddedildiği için yaklaşık 2 ay boyunca İstanbul Havalimanı'nda hayatını sürdürmek zorunda kalan İranlı akademisyen Dr. Shiva Kavani, havalimanı polisi tarafından Silivri'deki Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

18
'Terminal' filmi gerçek olmuştu! İstanbul Havalimanı'nda yaşayan akademisyenle ilgili flaş gelişme - Sayfa 2

Tahran Üniversitesi mezunu Dr. Shiva Kaviani, ülkesi İran’dan ayrılarak Kanada’ya yerleşti. Toronto’da yaşamını sürdüren Kaviani, bir süre önce ülkesi İran’a ziyarete gitti. Hakkında siyasi yasak kararı alınan Kaviani, ülkesinden ayrılarak Gürbulak Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

28
'Terminal' filmi gerçek olmuştu! İstanbul Havalimanı'nda yaşayan akademisyenle ilgili flaş gelişme - Sayfa 3

Kanada'ya gitmek üzere İstanbul Havalimanı'na giden Kaviani’ye Kanada'daki oturum süresinin dolduğu gerekçesiyle yeni vize verilmedi. Siyasi yasak nedeniyle ülkesine de dönemeyen Kaviani, İstanbul Havalimanı'nda mahsur kaldı. Akademisyen Shiva Kaviani, yaklaşık bir aydır havalimanında çileli bir yaşam mücadelesi veriyordu

38
'Terminal' filmi gerçek olmuştu! İstanbul Havalimanı'nda yaşayan akademisyenle ilgili flaş gelişme - Sayfa 4

Vize başvurusu reddedildiği için Kanada'ya gidemeyen, siyasi yasaklı olduğu İran'a da dönmek istemeyen Dr. Kaviani yaklaşık 2 ay boyunca İstanbul Havalimanında hayatını sürdürdü.

48