Magazin
31 Mar 2015 09:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:09

Teoman tek celsede boşandı

Şarkıcı Teoman, iki yıl önce evlendiği Ayşe Kaya'dan anlaşmalı olarak tek celsede boşandı. Çiftin 15 aylık kızının velayeti anneye verildi.

Yıllarca süren arkadaşlığın ardından 30 Aralık 2012'de nikâh masasına oturan Teoman ve Ayşe Kaya çiftinin Zeyno adında bir kızları dünyaya geldi. Ancak çiftin mutluluğu uzun sürmedi. Gerçek adı Fatih Teoman Yakupoğlu olan şarkıcı, avukatı aracılığıyla iki hafta önce İstanbul Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açtı.

Davacı Teoman, dava dilekçesinde evlilik birliğinin temelinden sarsıldığını ve evliliklerini yürütemediklerini belirtti. Anneye muhtaç olması nedeniyle 15 aylık kızı Zeyno'nun velayetini Ayşe Kaya'ya bırakan Teoman, yapmış oldukları "boşanma protokolü" gereği birbirlerinden herhangi bir tazminat taleplerinin bulunmadığını ifade etti.

İki yıllık evliliklerini bitirme kararı alan çiftin davası geçen hafta görüldü. Mahkeme, Teoman'a "Neden boşanmak istiyorsunuz" diye sordu. Teoman da dava dilekçesindeki gerekçeleri tekrarladı. Ayşe Kaya da anlaşmalı olarak boşanmalarına karar verilmesini talep etti. Boşanma protokolü gereği anlaşmalı olarak boşanmak isteyen çiftin talebini kabul eden mahkeme Teoman ile Ayşe Kaya'yı boşadı. Çocuğun velayeti anneye verildi. Babanın çocuk için aylık bin lira iştirak nafakası ödemesi karara bağlandı.