Politika
27 Eyl 2022 08:47 Son Güncelleme: 27 Eyl 2022 12:25

Temel Karamollaoğlu’ndan çarpıcı 6’lı masa çıkışı! ‘Beni Erdoğan itti…’

Temel Karamollaoğlu, partisini muhalefetin oluşturduğu 6’lı masaya Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın “ittiğini” söyledi.

Hürriyet’ten Hande Fırat’a açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile geçmişte yaptığı iki görüşmeye dikkati çekti.

O görüşmelerden sonra “Anlaşamamakta anlaştık” dediğini hatırlatan Temel Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"İlk başlangıçta böyle bir birliktelik (6’lı masa) içinde olmayı düşünmedim. Sonunda Cumhurbaşkanı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde oldu.

(Erdoğan sizi bu masaya itti mi?) Bir bakıma öyle oldu.

Siyasi manevraları en iyi Sayın Erdoğan beceriyor. Türkiye’nin meseleleri müzakereye ihtiyacı var. Tayyip Bey bunu sağlamış olsaydı...

Dünyadaki liderlere bakınca en kıdemli iki, üç lider var. Onlardan biri de Sayın Cumhurbaşkanı. Diyalog kurmakta rahat. Bir de içerde kurmuş olsaydı bu diyaloğu... Ancak artık kendi arkadaşlarıyla bile konuları enine boyuna tartışmıyor."

'KOLTUK KRİZİ' YAŞANMIŞTI

Saadet Partisi liderinin sözünü ettiği görüşmelerden birinde, Temel Karamollaoğlu'nun Erdoğan'ın yanındaki koltuğa değil, bir boş koltuk bırakılarak kanepeye oturtulması tartışma yaratmıştı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, Karamollaoğlu'nun ev sahibinin buyur ettiği yere oturduğunu belirterek, "Bu konuda bir soru sorulacaksa ev sahibine sormak gerek" demişti.

Cumhurbaşkanı aynı gün Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Halid El-Meşri ile de Külliye'de bir araya gelmiş; Halid El-Meşri'nin de aynı koltukta oturması dikkati çekmişti.

'KOVID NEDENİYLE MESAFE' İDDİASI

Daha sonra Cumhurbaşkanı'nın kabullerinde PCR testi yaptırmamış konukların araya mesafe konularak kabul edildiği belirtilmişti.