Politika
23 Ağu 2022 07:39 Son Güncelleme: 23 Ağu 2022 07:41

Temel Karamollaoğlu istedi, altılı masa kabul etti! ‘İttifaklara gerek kalmadı’ demişti…

SP lideri Karamollaoğlu’nun, “Yeni sistemde ittifaklara gerek kalmadı” yolundaki açıklamasının tartışmalara yol açması üzerine bildiride “6’lı Masa’da çatlak var” iddialarına yanıt verildi.

‘Altılı Masa’nın ilk tur görüşmeleri önceki gün tamamlandı. Toplantıya ev sahipliği yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bir süre önce yaptığı “Yeni sistemde ittifaklara gerek kalmadı” yönündeki açıklaması nedeniyle ortaya atılan “Masada çatlak var” söylentilerini bertaraf etmek için yayınlanacak bildiride özellikle ‘Birliktelik' vurgusu yapılmasını istedi.

Bunun üzerine bildiride, “Siyasi iktidarın ortaklarının ve varlıklarını iktidarın varlığına adamış medyanın, tüm siyasi mühendislerin çabalarına, hakaretlerine, isnatlarına ve iftiralarına rağmen milletimize umut olmanın verdiği güç ile” vurgusu yapıldı. Açıklamada ayrıca “Bugünden itibaren seçim öncesi, dönemi, sonrası olmak üzere önümüzdeki süreçlerde istişareye önem veren anlayışımızla birlikte yol yürümeye devam etme kararlılığında olduğumuzun altını tekrar çizmek isteriz” ifadesi yer aldı.

Altılı masa bundan sonraki süreçte Cumhurbaşkanı adayını belirleyecek. Seçim tarihi ve YSK takvimine bağlı olarak da “Ortak” aday açıklanacak.

Seçim sürecinde yürütülecek kampanyalarda bir liderin gittiği bir ile başka lider gitmeyecek. Koordinasyon içinde ziyaretler yapılacak. Türkiye'nin sorunlarına karşı ‘Ortak dil' benimsenecek. Çözümler vatandaşa anlatılacak.

Toplumsal kutuplaşma son bulması gerektiğini içeren mesajlarında liderler, meydanlarda iktidarla tartışma yaratacak söylemlerden kaçınacak. Vatandaşa ortak hedefin demokrasi ve hukukun üstünlüğü olduğu anlatılacak, rüşvet, torpil, iltimasın sona ereceği vurgulanacak. Liderler topluma ayrıca, israfa ve hayat pahalılığına karşı neler yapılması gerektiğini de anlatacaklar.