Gündem
20 Tem 2010 15:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:28

TELEVİZYONDAKİ DİZİDEN ÖRNEK ALIP CEZAEVİNDEN KAÇTILAR!

Kırşehir Cezaevi'nde tutuklu olan 18 kişi, televizyonda izledikleri diziye özenerek hapisten kaçtı

Kırşehir Cezaevi'nde tutuklu olan 18 kişi, 17 Eylül 1988 tarihinde 5.5 ayda kazdıkları 118 metrelik tünelden kaçarak firar etti.

Ve o günlerde manşetleri süsleyen olay, 22 yıl sonra "Olmazsa Yine Dene!" adlı kitaba konu oldu. Kitabın yazarı ise aynı zamanda firarilerden biri olan Erdal Aykaç...

Erdal Aykaç, Adanalı 8 çocuklu bir ailenin kendi deyimiyle, "5 numarası"... Devrimci Yol Örgütü mensubuydu. 1980'de firar etmiş ve 6 ay sonra yakalanıp yeniden Kırşehir Cezaevi'ne gönderilmişti. İdamla yargılanan ve müebbet hapisle cezalandırılan Aykaç, bugün 52 yaşında. Alman vatandaşı ve burada ticaret yapıyor. Diren isimli bir kızı var. Türkiye'ye dönmek istiyor ama yargılandığı davalar ve aldığı ceza nedeniyle gelemiyor.

İşte Erdal Aykaç'ın kitabından firara ait ilginç notlar:

ÇOK KAZANA ALTIN KÖSTEBEK

"Önce dışarıdan içeriye doğru tünel kazılması fikri ağırlık kazanmıştı. Bunun için cezaevine yakın bir arsa satın alınmıştı ama bu ortaya çıkınca vazgeçtik. Ekipler halinde çalışıyor, çıkan toprak tuvalete döküyorduk... Tünelin içerisinde, 'üç yol ağzı' adı verdiğimiz kavşak da bulunuyordu."
"Tünelde çalışan gruplar arasında yarışma düzenliyoruz. Bir grup 3 kez, 2 metrenin üzerinde kazıyor ve 'Altın Köstebek Ödülü'nü kazanıyor."

"Hazırlıklarımız sürerken TV'de 'Mavi Ay' oynuyor. Bu bölümünde başrol oyuncusu, cezaevinden tünel kazarak kaçıyor. Neyse ki gardiyanlar diziyi izleyip, kontrole gelmiyorlar."
ETİKETLER
#cezaevi #mavi ay