Medya
23 Kas 2013 12:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:46

Televizyonda şiddet ölüm getiriyor!

Vatan yazarı Ruhat Mengi'den RTÜK'e çağrı; Şu dizileri uyarma zamanı gelmedi mi?

Televizyonda şiddet ölüm getiriyor!
 
Kaç kez yazdım bugüne kadar, inanın hatırlayamıyorum ama son derece önemli bir gelişme var gözden kaçan, bu nedenle gerekirse 1000 kez daha yazacağım.
 
Neredeyse tüm TV kanalları akşam saatlerinde, en çok TV izlenen zaman diliminde “dizi” gösteriyorlar.. Öyle ki artık tam bir dizi manyağı olduk milletçe, benim içim bayılıyor eskiden bazılarını izlerdim artık hepsi birden itmeye başladı. “Neden” diye soracaksınız biliyorum, şundan; tamamı şiddet, gözyaşı, yalan, entrika üzerine kurulmuş ve zaten günlük yaşamımızda her alanda bunları izlerken akşamları da artık daha fazlasını kaldıracak hal kalmadı.
 
Silah, intihar, cinayet!
 
Severek izleyenlere diyeceğim yok, zevk meselesi.. Asıl konu şiddet.. Hangi kanala baksanız şiddet, bıçak, silah, cinayet, intihar.. Özellikle “silaha ve intihara özendirme” had safhada.. Birçok dizide “sevdiği başkasıyla evlenen” veya “başkasını seven” gençlerin intihar ettiği gösterildi, gösteriliyor.
 
Haberlerde de sevgilisiyle tartıştığı veya borçları olduğu için “Boğaz Köprüsü’nden atlayanları, silahla, ilaçla intihar edenleri” izliyoruz ve bunların tümü gençleri son derece olumsuz etkiliyor.
 
Görerek öğrenme..
 
Son zamanlarda gençler arasında intihar olaylarının yaygınlaştığını duymaktaydım, dün bana ütüye gelen yardımcımın anlattıkları bu yazıyı yazmama sebep oldu. Meğer üç çocuğundan biri olan 21 yaşındaki oğlunu 1 yıl önce kaybetmiş.. Oğlu “kısa süre önce silahla intihar eden kuzeni”ni duyduktan sonra kendisi de aynı şekilde intihar etmiş. Sebep; sevdiği kızın başkasıyla evlenmesi , düğün gecesi olmuş olay..
 
Acılı anne hala yaşamına devam etmekte zorlanıyor, “3 yaşındaki kızının ona dayanma gücü verdiğini” söylerken adeta yalvarıyor; “Lütfen yazın Ruhat Hanım, TV dizilerinde ve haberlerinde bu intihar haberlerini vermesinler. Gençler zaten ruh sağlığını bozacak çok olay görüyor, intiharı kurtuluş gibi göstermesinler onlara. Ben oğlumu ‘başkasının intiharı’ndan öğrendiği için kaybettim, başkaları yaşamasın bu acıyı ”..
 
RTÜK kulak versin!
 
RTÜK kendisine bu konularda gelen şikayetleri hiç dikkate almıyor olmalı zira durum hiç değişmedi. Ama hiç değilse bu annenin haykırışına kulak versin, “intihar, cinayet, töre nedeniyle öldürme, namus cinayeti” gibi konularda dizileri uyarsın. Silah kullanımı neredeyse günlük hayatın parçası olacak, o kadar kanıksandı TV’ler yüzünden!

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN