Gündem
01 Eki 2012 10:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:12

TELEVİZYON KANALLARI DEKLARASYONA NASIL TEPKİ VERDİ; GAZETELER OKUNDU MU?

Gazeteler ortak deklarasyon ile haberlerine sahip çıktı peki ekranda gazete manşetlerini okuyan programlar ne yaptı?

Bugün 1 Ekim. 20 gazete "korsan gazeteciliğe son" sloganıyla ve "Gazetelerin içeriği sadece gazetelerindir" diyerek tam sayfa ilan verdi.

İlanda "Ürettiğimiz ve bütün hakları bize ait olan; haber, yorum, köşe yazısı, fotoğraf, karikatür, grafik, çizgi ve sayfa dizaynı gibi materyallerin hiçbir şekil ve hacimde kullanılmasına izin vermeyeceğiz. 1 Ekim 2012 tarihinden itibaren, hiçbir televizyon kanalı, internet sitesi ve haber portalı, aşağıda imzası bulunan gazetelerin içeriklerini kaynak göstererek dahi kullanamayacaklardır." deniliyordu.

Peki televizyon kanalları bu deklarasyona nasıl tepki gösterdi? Sabah kuşağında gazetelerin manşetlerini, önemli haberlerini ve köşe yazarını okuyarak izleyicilerine kahvaltıda gazete keyfi yaşatan programlar bugün ne yaptı?

CNN Türk'te Günaydın programını sunan Özge Uzun, SkyTürk360, FOX TV'de Sabah Haberlerini sunan Fatih Portakal, NTV, Kanal 24 ve  Kanal D bugün deklarasyona uygun davrandı ve gazete manşetlerini yayınlamadı.

Ancak Habertürk'te Zafer Arapkirli hafta içi her sabah olduğu gibi bugün de manşetleri okudu, önemli haberleri okurlarıyla paylaştı ve gazete yazarlarından alıntılar yaptı.

Ülke TV ve TRT Haber de gazete manşetlerini okurlarıyla paylaşan televizyon kanalları oldu.

Bu durum haber programlarını sunan isimlerin Twitter mesajlarına da yansıdı.

İşte o mesajlardan bir kısmı:

Zafer Arapkirli:

- GÜN BAŞLIYOR 7-10 arası 90.4 HABERTÜRK RADYO'da ve HABERTÜRK TV'da...Gündem, Gazeteler, Yabancı Basın, İnternet Medyası, Yazarlar, Trafik

- Biz okuyoruz. En azindan bu sabah bir degisiklik yok..

Özge Uzun: ‏

- Sabah emekcileri dostlarım,, bugun gazeteler yok! Sesinize daha da kuvvet inşallah:))

Fatih Portakal:

#2071Türkiyesi gazetelerin sabah okunacağı bir gün olur inşallah..

Eğer hayatta olursam #2071Türkiyesi nde zaten gazete olmayacak. Her şey digital olacağı için sorun yok .))