Gündem
12 Ara 2010 18:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:52

TELEVİZYON DÜNYASINDA ÜÇÜNCÜ KUŞAK KOÇYİĞİT!

Ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit'in torunu Neslişah Alkoçlar, anneannesinin izinden yürüyor!

Ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit ile torunu Neslişah Alkoçlar, Ulus'taki evinin kapılarını AKŞAM'a açtı. Planet

Sağlık isimli kanalda hafta içi her gün sağlık programı sunmaya hazırlanan Alkoçlar'a anneannesinden tam destek geldi. Babası izin vermediği için bugüne kadar gelen teklifleri reddetmek zorunda kalan sosyetik güzel, Yeşilçam filmlerinde rol alan annesi Gülşah Alkoçlar'dan yıllar sonra ailesinin ekrandaki temsilcisi olmaya hazırlanıyor

- Daha önce size gelen sunuculuk ve oyunculuk tekliflerini kabul etmiyordunuz. Fikrinizi değiştiren ne oldu?
Alkoçlar:
Sunuculuk zaten hep yapmak istediğim bir işti. Sağlık gibi kaliteli bir konuda program teklifi gelince de seve seve kabul ettim. Programda her gün iki saat canlı yayın yapacağım ve 4 doktor ağırlayacağım. Kendimi geliştirmek için yurtdışında ünlü hastaneleri ziyaret edip, konunun uzmanlarından dersler alacağım. Aynı zamanda her gün 3 saat diksiyon dersleri alıyorum.

- Program teklifi nasıl geldi?
Alkoçlar:
  Zaten teklifler geliyordu bana ama ben evet desem de babam kabul etmiyordu. Bu teklifte ikimiz de anlaştık. Ben sporcu olduğum için kayak yapıyorum. Sağlıklı yaşadığım için bu programın bana tam uyacağını düşündüm.

- Siz torununuzun ekrana çıkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Koçyiğit:
Neslişah yüksek tahsilini kariyer için yaptı ve elbette kendine uygun bir meslek seçecekti. Bir buçuk sene emek verdi. Kameranın önünde olmak istiyor. Tabii başarılı olmak için çalışacak. Ben elimden geldiğince ona yardım etmeye çalışacağım.

- Torununuza destek olmak için programa gidecek misiniz?
Koçyiğit
: Programa 20 Aralık'ta başlayacak. Ne yazık ki ben o tarihlerde Türkiye'de değilim. Fakat bana ihtiyacı olacağını zannetmiyorum. Kendine özgüveni olan bir çocuk.

- Anneanne-torun olarak ilişkiniz nasıl?
Koçyiğit:
Neslişah benim ilk göz ağrım. Çok seviyorum onu. Diksiyon dersleri aldıkça 'Ne kadar yanlış Türkçe konuşuyormuşum, bunu fark ettim. Şimdi kendimi düzeltmek istiyorum. Senin de ne kadar doğru Türkçe konuştuğuna bir kez daha şahit oldum. Seninle iftihar ediyorum anneanne' dedi. Kahkahalarla güldük.

Alkoçlar:  İnsanlar düşünmeden konuşuyorlar. Düşünerek konuşmaya başladığımızda hem kelimeleri seçiyorsun, hem de karşındakini dinliyorsun. Ben anneannemi öylesine dinliyormuşum. Halbuki söylediği her şeyin altında bir anlam varmış.

- Kızınız, torununuzla ilişkinizi kıskanır mı?
Koçyiğit: Neslişah'ın bana daha çok ihtiyacı olacağını düşünüyorum. Başım ağrıyor anneanne diyerek beni ararlar. Bazen 'Fazla mı ileri gittik kıskanıyor musun?' derim. Gülşah da 'Anne tam tersi ben mutlu ve huzurluyum. Arkamızda senin gibi biri olduğu için' der, iltifat eder sağ olsun.

Neslişah beni o kadar çok sevmesin!
Beni de anneannem büyüttü. Ona aşıktım. Neslişah bana bir gün dedi ki 'Anneanne, sen de anneannene aşıktın, ben sana tapıyorum'. Ben de 'O kadar çok olmasın' dedim. Bu kadar çok sevmesi ve bağlanması beni korkutuyor.

İlk kez yemek yapacağım
-  Bugün anneannenizin doğumgünü. Nasıl bir kutlama yapmayı düşünüyorsunuz?
Alkoçlar: Evimizde olacağız. Ben anneannem için ufak bir pasta ve birkaç yemek planım var. Hayatımda ilk kez onun için yemek yapacağım.