Gündem
30 Nis 2011 17:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:18

"TELEVİZYON DİZİSİ İZLEYECEKLERİNE ÇEKİRDEK YESİNLER!"

Kıraç, konser vermek için geldiği Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde televizyon dizilerini eleştirdi..

TÜRK Pop Müziği'nin ünlü ismi Kıraç, konser vermek için geldiği Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde televizyon dizilerini eleştirerek, "Televizyon izleyeceklerine çekirdek yesinler daha iyi. Çekirdeğin bugünkü televizyon kanallarından daha yararlı olduğuna inanıyorum. Ne yazıkki dizilerle televizyonları boş kutu haline getirdiler" dedi.

Kıraç, televizyonların özelleşmesinden sonra dizilerin hızla çoğaldığını ve topluma zarar vermeye başladığını öne sürdü. Televizyon yayınlarının değişmesi gerektiğini savunan Kıraç, şöyle dedi:

"Özellikle çocuklar için çok tehlikeli boyutlara geldi, diziler. Yayıncılık anlamında son yıllarda belki de rayting uğruna yapılan diziler aşırı derecede topluma zarar vermeye başladı. 21.00'de yatması gereken çocuklar anneleri ile diziye dalıyor. Dizileri izleyenler ülkemizde intihar etmeye başladı. Toplumda televizyon günlük hayatın önemli bir parçasını oluşturduğu için başta devlet ve yayıncılar olmak üzere çok daha dikkatli, planlı ve daha çok eğitici sosyal içerikli programlar yapılmalı. Bu konuda yetki devlette. 100 kişiye sorduğunuzda büyük bir çoğunluk dizi seyretmiyorum, belgesel ve haber izliyorum, diyor ama yalan söylüyor. Televizyon izleyeceklerine çekirdek yesinler daha iyi. Çekirdeğin bugünkü televizyon kanallarından daha yararlı olduğuna inanıyorum. Ne yazık ki bu tür bol dizilerle televizyonları boş kutu haline getirdiler."

Kıraç, Kars'taki 'ucube heykel' tartışmasıyla yakından ilgilenmediğini belirterek, "Ancak sanatçıya her anlamda müdahale kabul edilemez. Sanatçı ve özgürlük kavramı çok iyi irdelenmeli" dedi. Kıraç 1ay içinde yurt içinde 15, yurt dışında da 1 konseri olduğunu belirtti.