Gündem
13 Tem 2012 19:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:54

TELEVİZYON DİZİLERİNE RAMAZAN UYARISI!

Mısır'da Ezher alimleri, Ramazan ayı boyunca müstehcen unsurlar barındıran dizilerin izlenmemesi gerektiğine dair fetva yayınladı.

Ezhere bağlı İslami Araştırmalar Merkezi üyesi Abdulmuti Biyumi, yaptığı açıklamada, "İnsanları Kur'an-ı Kerim okumaktan alıkoyan, kalbi öldüren dizilerin izlenmemesi konusunda görüş birliğine vardık. Bu tarz diziler yerine, toplumsal içerikli, halkı bilinçlendirmeye yönelik diziler tercih edilmelidir" şeklinde konuştu.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı Danışmanlık Bürosun üyesi ve Mansura Üniverstesi Fıkıh Fakültesi Dekanı Ahdurrahman el-Bar ise, "İnsanlara ahlaki değerleri aşılayan sanatlar icra edilmeli. Özellikle İslami sanatlara ilgi gösterilmelidir" tavsiyesinde bulundu.

Mevcut dizilerin vakit kaybından başka bir şey olmadığını savunan Abdurrahman el-Bar, "Dine aykırı, ahlaki yozlaşmaya sebep olan dizilerin izlenmesi haramdır" dedi.

Ezher Üniversitesi'nde öğretim görevlisi ve vaiz Prof. Dr. Mahmud Vehdan, "Toplumu bilinçlendiren, kültürünü artıran ve dine aykırı unsurlar içermeyen dizileri izlemekte herhangi bir sakınca yoktur. Ancak Ramazan eğlence değil, tövbe ve ibadet ayıdır. Bu nedenle mübarek Ramazan ayı daha faydalı bir şekilde geçirilmelidir" açıklamasını yaptı.

Mısır 'da yayımlanan bir raporda, Ramazan ayında toplam bütçesi 1.5 milyar cüneyh (250 milyon dolar) değerinde olan 70 dizinin yayınlanacağı belirtildi.