Gündem
25 Haz 2014 14:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:21

Telekulak davasında medya patronunun ifadesine başvurulacak!

İngiliz emniyet teşkilatı Scotland Yard telekulak skandalında mahkemenin dün kararını vermesinin ardından Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch'ın şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınacağını duyurdu.

Avustralyalı medya patronu Murdoch’ın oğlu ve aynı zamanda 'News of the World' gazetesinin icra kurulu başkanı olan James Murdoch’ın da ifadesine başvurulabileceği belirtildi. İngiltere'de geçen yıldan bu yana devam eden telekulak skandalında Rupert Murdoch’a, suçlu bulunması halinde bireysel davalar açılabilecek.

Londra'daki Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen davada "News of the World"ün eski editörü ve İngiltere Başbakanı David Cameron'ın eski iletişim danışmanı Andy Coulson yasal olmayan telefon dinlemeleri yaptığı gerekçesiyle suçlu bulunmuştu. Davada, sesli mesajların hacklenmesi, kamu görevlilerine rüşvet verilmesi ve adaleti yanıltmak gibi suçlamarla yargılanan “News International” şirketinin eski yöneticisi ve "Murdoch”ın manevi kızı" olarak bilinen Rebekah Brooks’un ise suçsuz olduğuna karar verilmişti.

Davanın kararına ilişkin Rupert Murdoch’ın sahibi olduğu News UK’den yapılan açıklamada, “Uzun zaman önce belirttiğimiz gibi yaptığımız hata için özür dilediğimizi bir kez daha tekrar ediyoruz. Bu durumdan etkilenenler için tazminat ödemeye devam ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. 168 yıllık 'News of the World' tabloid gazetesi, telekulak skandalının ortaya çıkmasının ardından Temmuz 2011’de kapatılmıştı. Telekulak skandalı ülkede, hakim Brian Leveson’ın kamuoyuna açık yürüttüğü ve medyanın siyasetçilerle ilişkisinin masaya yatırıldığı "Leveson Soruşturması"na neden olmuştu.