Gündem
14 Tem 2016 10:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:23

Teknosa'dan şok karar: 76 mağaza kapanacak!

Mağazaların kapanma haberiyle birlikte Teknosa hisseleri açılışta yüzde 1,6 düşüş gösterdi

Türkiye genelinde 300'e yakın mağazası bulunan ve Sabanvı grubu iştiraklerinden olan Teknosa'nın yeniden yapılanma planı çerçevesinde 76 mağazasını birden kapatma kararı aldığı öğrenildi.

Şirketin geçen haziran ayı içinde üst düzey bir toplantı düzenleyerek yeniden yapılanmaya gitme kararı aldığı ve hedeflediği verimliliği sağlayamadığı mağazaları birer birer kapatmaya başlaması haberlerinin ardından Teknosa hisseleri açılışta yüzde 1,6 düşüş gösterdi.

Business HT'de yer alan habere göre, yeniden yapılanma planı doğrultusunda öncelikle birbirine yakın olan ve yeterince kârlı olmayan mağazaların listesinin çıkarıldığı ve bu kapsamda 90’a yakın mağazanın belirlendiği ifade edilidi. İlk aşamada 76 mağazanın kapatılmasına karar verilirken, haziran ayı içinde bunların 12’sinin kapatıldığı belirtildi.

Geri kalan mağazaların ise kapatılma tarihlerinin belirlendiği ve ilgili kişilere bildirildiği aktarıldı. Şu ana kadar mağaza kapatılan şehirler arasında Adana, Ankara, Artvin, Aydın, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kütahya, Mardin, Rize, Sivas ve Yalova bulunuyor. 5 Temmuz’da da İstanbul Bağdat Caddesi üzerinde yer alan Suadiye şubesini kapatan şirketin listesine göre kapatma işlemleri 30 Eylül’e kadar devam edecek.