Teknoloji
27 Ara 2021 23:38 Son Güncelleme: 27 Ara 2021 23:47

Teknoloji devi Google'dan yeni özellik! Ürün fiyatı takip uygulaması geliyor

Google, Android kullananlara yeni bir Chrome özelliği sağlıyor.

Google, Android için Chrome uygulaması kullanıcılarına yeni bir özellik sunuyor. Şirket, bir ürünün güncellenmiş fiyatını doğrudan açık sekmeler bölümünde göstererek belirli ürünlerdeki fiyat düşüşlerini takip etmeyi kolaylaştıracak.

CHROME KULLANICILARI İÇİN YENİ ALIŞVERİŞ ÖZELLİKLERİ

Şu an için yalnızca ABD'deki kullanıcılara sunulan yeni fiyat takibi özelliğiyle kullanıcılar, bir ürünün fiyat takibini yapmak için sürekli ürünün satıldığı sayfaya gidip sayfayı yenilemek zorunda kalmayacak. Yeni özellik, kullanıcıların işini kolaylaştırarak açık sekmelerde yer alan ürünlerden fiyatı düşen olursa bunu kullanıcıya gösterecek.

Android için Chrome kullanıcıları, açık sekmeler bölümünde fiyatı değişen ürünler olduğu zaman ürünlerin olduğu sekmenin üst kısmında mevcut fiyatla beraber değişmeden önceki fiyatının yer aldığı bir uyarı alacaklar. Özellik, önümüzdeki haftalarda iOS cihazlara gelecek ve daha sonra diğer ülkelere genişletilecek.

Google, fiyat uyarıyla beraber birkaç alışveriş özelliğini daha platforma ekledi. Bu özelliklerden birisi arama çubuğuna yeni eklenen bir Google Lens simgesi. Kullanıcılar görsel arama yapmak istediklerinde bu özelliği kullanabilecekler.

Sunulan diğer özellikler arasında, kullanıcıların içinde ürün olan sepetleri bulmalarına yardımcı olacak "Sepetleriniz" kartı ve alışverişi daha hızlı tamamlamaya yardımcı olmak için satın alma bilgilerini otomatik doldurma özellikleri yer alıyor.