Gündem
01 Haz 2019 15:09 Son Güncelleme: 01 Haz 2019 15:45

Tek adaydı! Nihat Özdemir TFF'nin yeni başkanı!

TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu'na tek aday olarak giren Nihat Özdemir, geçerli 179 oyun tamamını alarak başkanlığa seçildi.

Türk futbolunda yeni dönem başlıyor.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) yeni başkanı Nihat Özdemir oldu.

Ankara JW Marriott Otel'de gerçekleştirilen TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda başkanlık seçimi için 183 delege, toplam 7 sandıkta oy kullandı.

Genel kurula tek aday olarak giren Nihat Özdemir, oyların 179'unu alarak federasyon başkanlığına seçildi, 4 oy ise geçersiz sayıldı.

Nihat Özdemir'in listesinde olan isimler şöyle:

Servet Yardımcı
Mehmet Baykan
Erdal Bahçıvan
Erhan Kamışlı
Yılmaz Büyükaydın
Ali Düşmez
Mustafa Çağlar
İsmail Erdem
Mustafa Hacıkerimoğlu
Nuri Akın
Eşref Selim Soydan
Hasan Yıldırım Akıncıoğlu
Onur Alkın Kalkavan
Hamit Altıntop
YEDEK LİSTE: Mete Düren, Ensar Saral, Şahin Kartal, İbrahim Şahinkaya, Kamuran Yazıcı, Mustafa Bozbağ, Fatih Maden, Mehmet Serdar Binnet, İsmail Ergüneş, Yakup Şimşek, Şevki Bostan, İlyas İleri, Cevat Ay, İnanç Erol

Telefonum herkese açıktır
Nihat Özdemir, başkan seçildikten sonra kürsüye çıkarak açıklamalarda bulundu. "Telefonum herkese açıktır." diyen Özdemir, "Önümüzdeki dönemde kırgınlıkları bir kenara bırakarak hedefe odaklanmamız gerektiğine inanıyorum. Ülkemiz futbolunu hak ettiği saygın yere çıkarmak için el ele vermenin tam zamanıdır." mesajını verdi.

Özdemir ayrıca, "Rıdvan Dilmen ile görüştüm. Kendisine yönetim kurulunda bulunma teklifi götürdüm. Kendisi sağlığıyla ilgili durumdan ötürü teklifimi kabul etmedi" şeklinde konuştu.

TFF başkanı Nihat Özdemir, ilk olarak ise A Milli Takımı Antalya kampında ziyaret edeceğini belirtti.