'Tek Adam' Acun'u sıcak vurdu! Sony'e bir soğuk su lütfen!

Medyaradar'ın usta yazarı Radar Operatörü, 'Televizyonun Dahi Çocuğu' Acun Ilıcalı'yı ve Sony Channel'ın Türkiye 'kabusu'nu kaleme aldı.

Efendim malumunuzdur, yaz mevsimi insanlar televizyon karşısında daha az vakit geçirir, buna bağlı olarak da reytinglerde azalma görülür. Kanallar bu durum karşısında birtakım tedbirler alır, yaz sezonunu en az kayıpla geçirmek için belli projeler üretir. Ancak öyle bir kanal var ki reyting açığını telafi etmeyi bir yana bırakın, kışın gördüğü reytinglerin gölgesine bile ulaşamasın!

BEDELİNİ FAZLASIYLA ÖDÜYOR

Bahsettiğimiz kanal sizin de tahmin ettiğiniz gibi Acun’un TV 8’i. O Ses Türkiye, Yetenek Sizsiniz ve Survivor ile hemen her gün reyting listesinde kafaya oynayan Acun, yaz döneminde ise listede kanalını bulmakta oldukça zorlanıyor. TV 8’in tek adamlığına soyunan ve tüm sistemi kendi üstüne inşa eden ünlü televizyoncu, yaz ayında bunun bedelini fazlasıyla ödüyor.

RAKAMLAR ORTADA

Gelin biraz da rakamlarla konuşalım. Çok uzağa gitmeye gerek yok, bundan sadece 1 ay öncesine dönelim ve reyting listesini inceleyelim. Survivor’ın sona yaklaştığı o günlerde, heyecan dorukta haliyle reytingler de uçmuş. ‘Dominik ve Kıbrıs Fatihi’, haziran başında hem güney yarım küre hem de kuzey yarım kürenin en mutlu insanı.

DEVRAN DÖNDÜ

Temmuz başında ise devran bir anda dönüyor, ‘Televizyonun Dahi Cocuğu’nun adını zikreden yok. Gerçi hakkını vermek lazım son dönemde gündeme damga vuran Şeyma Subaşı röportajlarında birkaç kere Acun diye bir fısıltı geldi kulağımıza. Reyting listesine şöyle bir baktığımızda da bir haftadır ilk 10’da Acun’u bulabilene aşk olsun. İlk 20’de TV 8’i gören ise şaşkın, acaba yanlış mı baktım diye dönüp bir daha bakıyor.

100 FİLMİ KİM İZLEYECEK?

Velhasılıkelam bu yaz sıcaklar malumunuzdur. Yandık, kavrulduk piştik. Ama biraz da olaya  iyi tarafından bakın. Ya bu güneşli havalar sizi de Acun gibi cayır cayır yaksaydı. Artık sevgili Acun Bey yazın yayınlamak için aldığı 100 filmi koyup koyup seyretsin. Bu arada şahsım da arada bir TV 8’i açıp bakıyorum. Evimde reyting cihazı yok ama Acun bizim camianın çocuğu o kadar da yalnız bırakmayalım.

***

PEMBE RÜYALAR KABUSA DÖNDÜ

Madem kaybedenlerden bahsediyoruz, Sony ve Sevin Ergun Sefada’ya bir parantez açmasak da ayıp etmiş oluruz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl nisan ayında Sony Pictures Television (SPT), Türkiye'de Planet Kanalları Platformunun çoğunluk hissesini satın almıştı. Anlaşma, Türkiye genelinde ücretsiz yayın yapan; Planet Pembe; Planet Türk, Planet Mutfak, Planet Çocuk kanallarını içeriyordu.

Bu yıl mart ayında Sony Channel adıyla yayın hayatına başlayan kanal, dünyada izlenme rekorları kıran dizileri izleyiciyle buluşturma sloganıyla yola çıktı ama fena tökezledi. Sony Channel Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Sevin Ergun Sefada’nın pembe rüyaları bir anda kabusa döndü.

BUGÜN GİT YARIN GEL

Japon devi, Digitürk’ün parayla sattığı filmleri bedava yayınlama vadiyle kurumun kapısını çalınca oradan da ret cevabı aldı. Digitürk yönetimi, yer olmadığı gerekçesiyle Sony’e 'bugün git yarın gel' yaptı.

Ne beklenen ilgiyi gören ne istediğini tam anlamıyla yapan Sony, 80 milyon dolarlık büyük bir zarara imza atmış oldu. Ne diyelim koyar mı Sony gibi bir deve 80 milyon dolar. Oradan bir soğuk su lütfen...

RADAR OPERATÖRÜ