Gündem
07 Ağu 2021 13:50 Son Güncelleme: 07 Ağu 2021 13:55

Tehditler savurmuştu! Ümitcan Uygun’un ağabeyi Erol Uygun tutuklandı

Sosyal medyadaki paylaşımları sonrası gözaltına alınan Ümitcan Uygun'un ağabeyi Erol Uygun tutuklandı.

Ümitcan Uygun'un ağabeyi Erol Uygun, kardeşinin Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili gözaltına alınmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle dün gözaltına alınmıştı.

Erol Uygun, emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

TEHDİTLER SAVURMUŞTU

Aleyna Çakır’ın ailesi Hatun Esen ile Mehmet Esen, FOX TV’de yayınlanan Fulya ile Umudun Olsun programına katılmış ve “Çocuğumuza nasıl üzüldüysek, Esra için de ciğerimiz yandı” ifadelerini kullanmıştı. Esra Hankulu’nun kuzeni Tuncay Bey de telefon ile canlı yayına bağlanarak, “Esra’nın Ümitcan Uygun’u tanıdığını bilmiyorduk. Esra uyuşturucu kullanmazdı, yeğenimi öldürdüler” diyerek isyan etmişti.

Kamuoyu Ümitcan Uygun’a tepki gösterirken, ağabeyi Erol Uygun ise sosyal medya üzerinden “Sizin devletiniz, sizin halkınız benim kardeşime ne yapabilir?” diyerek tehdit dolu mesajlar yayınlamıştı. Aynı zamanda yayını takip eden Erol Uygun sosyal medya hesabından “Esra’nın kuzeni Tuncay hala aleyhimizde atmaya devam ederse canıyla ödemeyecek ailesiyle ödeyecek” sözleriyle tehdit dolu bir paylaşım daha yapmıştı.

Kamuoyu, Erol Uygun’un devleti küçük düşürücü tehdit dolu mesajlarıyla çalkalanırken Ankara Emniyet Müdürlüğü, dün akşam Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Erol Uygun’un gözaltına alındığını duyurmuştu.