Gündem
26 Oca 2024 09:09 Son Güncelleme: 26 Oca 2024 14:47

Tehdit, yaralama, hakaret... Dilan Polat’ın hapis günlüğü 20 liradan hesaplanmış!

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklu bulunan Dilan Polat ile kardeşi Sıla Doğu’nun 2019 yılında bir çalışanlarına uyguladıkları tehdit, hakaret ve yaralama davasından ceza aldıkları ortaya çıktı. O karara MedyaRadar ulaştı. Polat’ın ekonomik durumu, sosyal ilişkileri sayesinde aldığı hapis cezası paraya çevrildi. 2021 yılındaki mahkeme kararında Polat’ın hapis cezası günlüğü 20 liradan hesaplanmış.

Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu’nun Ataşehir’de bulunan güzellik merkezinde bir çalışanlarını yaraladıkları gerekçesiyle ceza aldıkları ortaya çıktı. İstanbul Anadolu 11. Asliye Ceza Mahkemesi, Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu’ya verdiği cezayı sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri ve failin geleceği üzerindeki olası etkisini dikkate alarak indirime gitti. Mahkeme kararın devamında Dilan Polat’ın ekonomik durumunu da dikkate alarak verilen gün cezası paraya çevrildi. Polat’ın hapis cezası günlük 20 liradan hesaplanarak toplamda 1120 lira ödenmesine karar verildi.

SENİN MİDE BULANDIRAN LEŞ KAHVALTIN…

Medyaradar'dan Ercan Öztürk'ün haberine göre, kara para aklama davasında tutuklu bulunan Dilan Polat, kardeşi Sıla Doğu ve bir çalışanlarının Anadolu 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 6 Mayıs 2021 tarihinde karara bağladığı yaralama, tehdit, şantaj davasının kararına ulaştı. Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu’nun yanlarında çalışan Sibel A.’yla işe geç gelme, erken çıkma mevzularından kaynaklanan tartışma şiddete dönüştü.

Mahkeme tutanaklarına göre olay şöyle gerçekleşti: Dilan Polat Güzellik Merkezi sahibi Dilan Polat olay günü Sibel A.’la işe erken gelme, geç çıkma meselelerinden husumet başladığı, Dilan Polat olay günü Sibel A.’na ‘ Sizin iğrenç mide bulandırıcı, leş kahvaltınızı yasakladım diye mi surat asıyorsun’ dediği, tartışma anında güzellik merkezinde bulunan Sıla Doğu ve Fatma Cansu Akman’ın Sibel A.’nı basit yaralama suçunu işledikleri anlaşılmıştır...

YILANLIĞINDA SENİ BOĞACAĞIM!

Sıla Doğu’nun yaralama dışında Sibel A.’nı mesaj yoluyla da tehdit etmiş. Doğu’nun ‘Kocanı nasıl eski sevgilinle aldattığını kocana kameralı, ses kayıtlı kargoyla eve göndereceğim. Yılanlığında seni boğacağım’ şeklinde tehdit mesajı atması da mahkeme tutanaklarına girdi. Müşteki ve tanık beyanları, adli tıp raporlarını da dikkate alan mahkeme, Dilan Polat, kardeşi Sıla Doğu ve çalışanları Fatma Cansu Akman’ı ‘Basit yaralama’, ‘Tehdit’, ‘Şantaj’ suçlamasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

GÜNLÜĞÜ 20 LİRADAN HESAPLANDI

Dilan Polat’a ‘Basit yaralamak’ suçundan önce 120 gün hapis cezası verildi. Polat’ın ekonomik durumu, sosyal çevresi ve mahkemede gösterdiği iyi hal nedeniyle 120 gün indirimlerle 75 güne çevrildi. Günlüğü 20 lirayla çarpılarak hapis cezası 1500 lira paraya çevrildi. Polat, üzerine atılı olan hakaret suçundan da indirimlerle 56 gün hapis cezası aldı. Bu ceza aynı gerekçelerle günlüğü 20 liradan hesaplanarak 1120 lira hapis cezasına çevrildi. Mahkeme, Polat’ın kardeşi Sıla Doğu’yu müştekiyi mesaj yoluyla tehdit ettiği gerekçesiyle 75 gün hapis cezasına çarptırdı. Bu ceza daha sonra Sıla Doğu’nun sosyal ilişkileri, ekonomik durumu, mahkemede gösterdiği iyi hal nedeniyle günlüğü 20 liradan hesaplanarak 1120 lira para cezasına çevrildi.

5 KASIM’DAN BERİ TUTUKLU

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım'da ve devamında düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında daha önce şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çiftinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili MASAK ön inceleme raporu hazırlanmış, raporda tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti. Dilan Polat, eşi Engin Polat, kardeşi Sıla Doğu'nun da aralarında olduğu 14 şüpheli, kara para aklama suçlamasıyla 5 Kasım'da tutuklandı.