Polemik & Kulis
14 Oca 2021 23:44 Son Güncelleme: 14 Oca 2021 23:46

Tecrübeli otomotiv yazarı Oksijen’de!

Otomotiv ve ekonomi gazeteciliğinin tecrübeli ismi Mete Tansu, medya dünyasında heyecan uyandıran ‘OKSİJEN’de yazmaya başladı.

 Sabah ve Vatan gazetelerinde uzun yıllar çalıştıktan sonra Türkiye’nin ilk otomotiv haber ajansı www.autoajans.com’u kuran Mete Tansu, Vatan’ın eski sahibi Zafer Mutlu’nun hayata geçirdiği OKSİJEN’de otomotiv sektöründeki son gelişmeleri, yeni modelleri, dünyadaki mobilite trendlerini, markaların hedeflerini ve kulisleri kaleme alacak. Genel Yayın Yönetmenliği’ni Tayfun Devecioğlu’nun üstlendiği Türkiye’nin ilk haftalık gazetesi OKSİJEN’in ilk sayısı yarın bayilerde olacak.

Mete Tansu kimdir?

Gazeteciliğe Sabah Gazetesi'nde başlayan Mete Tansu, Ekonomi Servisi'nin her hafta düzenli olarak çıkarttığı 'İş'te İnsan' isimli İnsan Kaynakları Eki'nin editörlüğünü yaptı. Tarihler 2000 yılını gösterdiğinde Mete Tansu, Sabah Ekonomi Servisi'nde editörlük görevine getirildi. Aynı yıl gazetenin otomotiv yazarı oldu ve her Pazartesi düzenli olarak otomobil köşesini okurlara aktardı. Mete Tansu, 2005’te Vatan Gazetesi'ne transfer oldu. Vatan’da 13 yıl 'Otoban' isimli köşesiyle otomotiv sektörünün nabzını tutan Mete Tansu aynı zamanda Ekonomi Servisi’nin Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. Vatan’ın Kasım 2018’de yayın hayatına veda etmesiyle Haziran 2019’da Türkiye’nin ilk otomotiv haber ajansı ve bilgi platformu www.autoajans.com’u kurdu. www.autoajans.com ses getiren haberleri, analizleri ve özel raporları ile otomotivde saygın haber mecrası haline geldi.