Televizyon
12 Mayıs 2010 14:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:17

TECRÜBE ARTIK KONUŞAMAYACAK! GEREKÇE ÇANDAR'IN SERT ÖZKÖK VE ÖZDİL YAZILARI MI?

Cengiz Çandar ile Hasan Cemal'in programı apar topar yayından kaldırıldı! CNN Türk'e o yazılar için baskı mı geldi?

Milliyet Yazarı Hasan Cemal’le Radikal Yazarı Cengiz Çandar’ın CNN Türk’te birlikte sundukları ’Tecrübe Konuşuyor’ adlı program aniden yayından kaldırıldı.
Geçtiğimiz Pazartesi günü Ak Parti Milletvekili Ömer Çelik’in konuk olduğu program da son program oldu.
Programın yayından kaldırılmasından hemen sonra CNN Türk’ün internet sitesinden de ’Tecrübe Konuşuyor’ programlar arasından çıkartıldı.
Cengiz Çandar CNN Türk’ün aldığı şok kararı bugünkü yazısında şöyle duyurdu:
"Bu arada Hasan Cemal ile o yıllardan bu yana aynı gazetede hiç çalışmadık ama CNN Türk adlı televizyon kanalında 9 aydır ’Tecrübe Konuşuyor’ adlı bir televizyon programını birlikte hazırladık ve sunduk. Program, önceki gün aniden son buldu.”
Peki Cengiz Çandar ile Hasan Cemal’in programı neden yayından kaldırıldı?
Çandar son dönemde Referans gazetesinde Hürriyet gazetesi, Ertuğrul Özkök ve Yılmaz Özdil hakkında çok sert yazılar yazdı.
Cengiz Çandar "Yumruk" başlıklı köşe yazısında Ahmet Türk’e yapılan saldırıyı yücelten, meşrulaştırmaya çalışan Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil için “Medyanın Ogün Samast’ı” dedi.
Çandar sonrasında yazdığı bir yazıda Ertuğrul Özkök’e de demediğini bırakmadı. Çandar'ın "Münferit yumruklar üzerine" başlıklı Özkök yazısı da şöyleydi:
“Bütün bunlar olurken, Ahmet Türk’e yapılan saldırıyı Hürriyet’te düpedüz ‘nefret söylemi’ ile ‘Yumruk’ başlıklı yazıda kutsayan ve meşru gösteren ‘medyanın Ogün Samast’ı’na övgüler yağdıran, arka çıkan birisi, dün yine Hürriyet’te suret-i haktan gözükerek, bir yığın lâf cambazlığıyla ‘demokrasi’den dem vuruyor ve hiç utanmadan sıkılmadan bütün bu provokasyonlara karşı çıkan demokratlara dil uzatan bir yazı döşeniyor. Böyleleri, ne zaman ki ırkçılığa ve saldırganlığa prim vermemeyi öğrenirler –öğrenebileceklerine dair pek umudum yoksa da-  işte o zaman zeytinyağı gibi üste çıkmaya kalkan yazı yazmalarına da gerek kalmaz.”
Çandar Deniz Baykal’ın istifasıyla ilgili yazısında da, bir kez daha Hürriyet’i eleştirdi. Çandar Hürriyet’in istifa haberindeki tutumunu şöyle kritik etti:
“Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa ettiğini açıklamasının ardından gazetelerin internet sitelerini dolaşmaya başladım. İlk tepkilerin ne olduğunu merak etmiştim. Hürriyet internet sitesinin manşetine yerleşen değerlendirme dikkatimi çekti: ‘Bir tarih sona erdi’! Hürriyet, Deniz Baykal’ın defterini şimdiden dürüvermişti.
Şaşıracak bir yan olmasa gerekti, zira ‘kaset skandalı’nın patlak vermesinin hemen ertesi günü özellikle Hürriyet, CHP yanlısı yazarlarıyla birlikte konuyu öne çıkarmakta, büyük göstermekte ve Baykal’ın istifa etmesi gerektiğini vurgulamakta ön almıştı.”

Peki Cengiz Çandar ile Hasan Cemal’in Tecrübe Konuşuyor programı bu yazılar yüzünden mi kaldırıldı? Ani son verme işinde Özkök ve Özdil’in bir parmağı var mı? CNN Türk’e bir baskı geldi mi? CNN Türk’ün bu kararı çok tartışılacak gibi görünüyor.

MEDYARADAR/ÖZEL