Medya
23 Mar 2021 08:21 Son Güncelleme: 23 Mar 2021 10:24

TCMB Başkan değişimine ironik bakış! Mehmet Ali Erbil'in "Değiştir" yarışması gibi

TCMB Başkanının sık sık değiştirilmesi ülke gündeminde tartışılırken, Karar gazetesi yazarı Elif Çakır 'ironik' bir yazıyı kaleme aldı. Çakır, 90'lı yıllarda Mehmet Ali Erbil'in ünlü yarışma programı "Değiştir" ile TCMB Başkan değişimine bakışını yazdı...

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, bugünkü köşesinde siyasi gündemi Mehmet Ali Erbil'in 90'lı yıllardaki ünlü yarışma programına benzetti... 

Çakır, televizyon dünyamızın fenomen yarışma programı "Değiştir" ile TCMB Başkanı değiştirilmesini ironik bir şekilde kaleme aldı. 

Elif Çakır köşesinde "Dört buçuk ay sonra yine bir cumayı cumartesiye bağlayan gecede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Merkez Bankasının başkanının değişmesi bana “Değiştir” oyununu hatırlattı." diye yazdı...

İşte Elif Çakır'ın o yazısı

DEĞİŞTİR, DEĞİŞTİR, DEĞİŞTİR....

90’lı yıllara damgasını vuran “Değiştir” isimli bir yarışma programı vardı. Mehmet Ali Erbil sunuyordu. Mehmet Ali Erbil stüdyoya girer “Sevgili seyirciler çok eğlendiğiniz, çok sevdiğiniz oyun başlıyor. Rahatlıkla herkes ama herkes katılabilir. Değiştirme, değiştirme, değiştirme, değiştir ve ben Mehmet Ali Erbil. Değiştir şarkı yarışma programına hoş geldiniz” diyerek programı açar… “Kimler katılmak istiyor, parmakları göreyim” der ve parmağını kaldıranlar arasından bir konuğu sahneye davet ederdi.

Yarışmacı şarkısını, türküsünü söylemeye başlardı. Tam transa geçmeye, şarkısını söylemeye başladığı anda Mehmet Ali Erbil “değiştir” derdi.

Fazlasıyla komik, fazlasıyla tuhaf eğlenceli haller çıkardı ortaya.

***

Dört buçuk ay sonra yine bir cumayı cumartesiye bağlayan gecede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Merkez Bankasının başkanının değişmesi bana “Değiştir” oyununu hatırlattı.

Merkez Bankası’nda başkanlar sunucunun “değiştir” demesiyle yarışmacıların ‘anında’ değiştirdikleri şarkılara benziyorlar.

Ama bir farkla. Eğlenceli değil, vahim.

AK Parti ve MHP’nin “ülkeye istikrar getirecek” vaadiyle getirdikleri Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde Merkez Bankası’na başkan dayanmıyor.

Elif Çakır'ın yazısının tamamını okumak için...