Televizyon
31 Ara 2012 11:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:34

TBMM'YE 'BEYAZ SARAY' MODELİ GELİYOR! YENİ SİSTEMDE NELER OLACAK?

Günde 10 bin kişinin ziyaret ettiği TBBM'ye Beyaz Saray usülü randevusuz sistem geliyor.

Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan “Uyan Türkiyem” programına konuk olan TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, canlı yayında Tahir Sarıkaya’nın sorularını yanıtladı.

Günde 10 bin kişinin ziyaret ettiği TBBM’ye Beyaz Saray usülü randevusuz sistem geliyor. 2013 yılında TBMM’nin getireceği sistem ile ayda iki kez vatandaşlar genel kurul olmak üzere bir çok yeri randevusuz gezebilecek. Ayrıca vatandaşlar için Alo meclis hattı kurularak vatandaşların sorunları ve talepleri bu hattan alınacak.

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu: Meclis öyle bir yer ki, meclise gelen çok geliyor, gelmiyen hiç gelmiyor. Vatandaşların meclise daha çok ziyaret etmelerini istiyoruz. Her ayın ilk Pazartesi günü halk günü düzenleyeceğiz. Vatandaş araya kimseyi sokmadan meclise girebilecek. Kampüs ve meclis binasını gezecek. Yasama sürecinin nasıl olacağına dair vatandaşa bilgi vereceğiz. Talep çok olursa 15 günde bir vatandaşlar mecliste rahatça gezebilecek. Saat 10 - 11 arasında vatandaşlar randevusuz girebilecek. Vatandaşlar genel kurul binasını merak ediyor. Bir çağrı merkezi oluşturulacak. ALO meclis diye bir hat kurulacak. Vatandaşlar sorunlarını ve bilgi taleplerini bu hatla yapacak.

ALO MECLİS HATTI

2013 yılında vatandaşların belli günlerde randevusuz olarak meclise girebileceklerini söyleyen Neziroğlu, mecliste “Halk günleri” düzenleyeceklerini kaydetti. Her ay belli bir günde vatandaşların meclisi gezebilecekleri kaydeden Neziroğlu, vatandaşların mecliste belirlenen güzergâhları ziyaret edebileceklerini söyledi.

“Alo Meclis” adı altında bir birim kuracaklarını söyleyen Neziroğlu, TBMM’yi kurumsallaştırarak vatandaşlara daha iyi hizmet vermeyi hedeflediklerini söyledi.