Gündem
12 Ara 2012 10:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:29

TBMM'DE YÜZ KIZARTAN DİYALOG; ''SENİN AKLIN UÇKURUNDA''

TBMM Genel Kurulu'nda, RTÜK, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü görüşmelerinde utandıran diyaloglar yaşandı!

TBMM Genel Kurulu’nda, RTÜK, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’nun 2013 yılı bütçeleri üzerinde görüşmelerde Hükümet adına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın konuşmasının ardından CHP ve MHP’li milletvekilleri sataşma gerekçesiyle söz istedi.

"MESİR VİAGRA DEĞİL"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eleştirilerin karşılığının hakaret etmek olmaması gerektiğini belirterek, ’’Karakteri, mayası, her şeyi hakaret olanlara ’hasbunallahu ve nimel vekil’ demekten başka çare yok’’ dedi.

CHP’lilerin, Manisa Milletvekili Sakine Öz’ün sözünü eleştirmediklerini belirten Arınç, ’’Benim ortaya koyduğum şey, Sakine Öz’ün yaptığı konuşma doğru mudur, değil midir- Bana göre doğru değildir. Topu taca atmayın’’ dedi.

Kadın milletvekillerine ’’Hanımefendi, bayan milletvekili’’ diye hitap ettiğini anlatan Arınç, CHP’li Nazlıaka’nın sözlerine karşılık şöyle konuştu:

’’Benim kadın milletvekili demem aşağılamak değil, isminizi kullandım. Tüm bayan milletvekilleri benim olduğum pek çok yerde ’bize kadın milletvekili’ denmesi lazım dediler. Anayasa’da, İçtüzük’te buna uygun düzenlemeler yapıldı. Kendinizi üzmeyin, ben latife olsun diye bana bakmanız karşılığında bir şey söylemiştim, siz dinlemediniz. Sonra gelenler size bir şey anlattı. Ben sizin bakışınızdan mahcup olmuyorum. Benim mahcup olduğum başka bir konu var; kürtaj meselesi konuşulurken siz öyle bir söz sarfettiniz ki benim yüzüm kıpkırmızı oldu. Ben asıl o zaman mahcup oldum, yerin dibine girmiştim. Evli, çocuğu olan bir bayan milletvekili, kendisiyle ilgili organını nasıl böyle açıkça konuşabilir, nasıl bundan yüzü kızarmaz- Benim yüzüm o zaman kızardı, o zaman mahcup oldu.’’

Kamer Genç için söylenecek bir şey olmadığını belirten Arınç, ’’Her dönemde 8-9 bin oyla gelmenin yolunu bulur. DYP’ye geçeceği zaman şart koşmuştu, ’Meclis Başkanvekilliği’ni vermezseniz geçmem ’diye. Kendi kafasından hakimlerle tazminat kazanır, bununla zengin olur, kafayı çekerdi. Mesir, Viagra değil, kuvvet veren bir iksir. Ama senin uçkurunda aklın olduğu için Mesir atıldığı zaman aklına başka şeyler geliyor. Yazıklar olsun’’ dedi.