Gündem
12 Mar 2013 12:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:04

TBMM'DE YÖNETMELİK DEĞİŞTİ; ARTIK KAMERA YASAK!

"TBMM'de Basın ve Yayın Mensuplarının Çalışmaları Hakkında Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı yaptığı yönetmenlik değişikliği ile TBMM Genel Kurulu’na sadece TBMM Televizyonu kamerası alınacak, genel kurulda fotoğraf çekimlerinde flaş kullanılmayacak.

EN AZ 5 YILLIK SARI BASIN KARTI ŞARTI

Türkiye Büyük Millet Meclisinde Basın ve Yayın Mensuplarının Çalışmaları Hakkında Yönetmelik’e göre, Basın ve yayın kuruluşlarının TBMM’de görevlendirmek istedikleri muhabir, kameraman ve foto muhabirlerinin en az beş yıllık basın kartı sahibi olmaları gerekiyor. TBMM yerleşkesinde, her türlü canlı yayın, film ve fotoğraf çekimleri izne tabi. Çekim izinleri, belirtilen kişi, mekan, süre ve zamanla sınırlı olacak. Aksine bir karar olmadıkça, TBMM Genel Kurul toplantılarında, basın locasından flaş kullanılmamak kaydıyla fotoğraf çekimi yapılabilecek. TBMM Televizyonu dışında Genel Kurula kamera alınmayacak.

Yine yönetmenliğe göre; komisyon ve siyasi parti grup toplantılarında film ve fotoğraf çekimleri, Komisyon Başkanı ve siyasi parti grup başkanvekilinin iznine bağlı. Basın mensupları, toplantıları kendilerine ayrılan bölümlerden izleyebilecek.

BAHÇEDE ÇEKİM YAPMAK İÇİN İZİN GEREKİYOR

TBMM Basın Toplantı Salonunda, sadece milletvekilleri ile TBMM’de temsil edilen siyasi partilerin milletvekili olmayan genel başkanları partilerine mensup milletvekilleriyle birlikte basın toplantısı yapabilecek. Kameramanlar ve foto muhabirleri Basın Bürosunda yapılan basın toplantıları hariç izinsiz olarak kamera ve fotoğraf makineleriyle birlikte TBMM binalarında ve bahçelerinde dolaşamayacak, izin verilmedikçe komisyon ve siyasi parti grup toplantı salonlarına giremeyecekler.