Gündem
16 Ara 2011 14:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:08

TBMM'DE ŞOK OLAY! HANGİ GAZETENİN BÜROSU, NEDEN BASKINA UĞRADI? MEDYARADAR/ÖZEL)

CHP Gençlik Kolları Başkanı, yanında bir milletvekili olduğu halde, Meclis'teki hangi gazetenin bürosunu bastı?

CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız hakkında Facebook ve Twitter’da, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Gündüz’ün ihale suçlamasında bulunduğuna yönelik ortaya atılan iddiayla ilgili haberi sayfasına taşıyan Bugün Gazetesi’nin Meclis’teki bürosu baskına uğradı.

Medyaradar
’ın edindiği bilgiye göre CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, yanında bir milletvekili danışmanı olduğu halde, Meclis’teki Bugün gazetesinin bürosunu bastı.


İrfan İnanç Yıldız’ın, Mehmet Zeki Gündüz’e yönelik ihale suçlaması iddiasıyla ilgili haberi yapan Bugün gazetesi muhabiri Ezelhan Üstünkaya, baskın sırasında arkadaşları tarafından zor kurtarıldı.

Beraberinde bir CHP’li vekil olmasına rağmen Bugün gazetesinin TBMM’deki bürosunu basan Yıldız, Ezelhan Üstünkaya’yı tartaklamak istedi. Bu duruma izin vermemek için Üstünkaya, arkadaşları tarafından bürodan uzaklaştırıldı.

Taraflar arasında yaşanan bu tatsız olay CHP Genel Merkezi’nde tartışılmaya başlandı. Konuyla ilgili olarak Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin bir araya geldi.

Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan’ın baskınla ilgili şikayeti üzerine Gürsel Tekin’in konuyla ilgileneceğini ve gereğinin yapılacağını aktardığı ifade edildi.

Kılıçdaroğlu o muhabirden özür diledi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bugün gazetesi muhabiri Ezelhan Üstünkaya’yı telefonla arayarak, yaşanan olaya ilişkin özür diledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bugün gazetesi muhabiri Ezelhan Üstünkaya’yı telefonla arayarak, "Partim adına özür diliyorum. Olayın kabul edilebilir bir tarafı yok. Olayı kabul etmem mümkün değil" dedi.

İŞTE BUGÜN GAZETESİ’NDE YAYINLANAN O HABER...

CHP’li gençlerden başkanlarına ihale suçlaması


CHP Gençlik Kolları içinde bir süredir devam eden tartışma, sanal aleme taşındı.
Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız hakkında bir internet sitesinde dile getirilen ihale iddiaları, sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter’da tartışılıyor.  CHP Gençlik Kolları üyeleri, Gençlik Kolları’ndan sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Gündüz’ün facebook sayfasında da bu iddialara yer vererek, Gündüz’e Yıldız’ı görevden alma çağrısı yaptı. Bazı partili gençler, Facebook’ta Yıldız aleyhine "bankamatik memuru" adlı gruplar oluştururken, Gençlik Kolları yönetiminin ’banka hesap hareketleri ve mal varlıklarının’ açıklanması istendi.

YILDIZ: İDDİALAR DOĞRU DEĞİL

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, BUGÜN’e yaptığı açıklamada, iddiaların doğru olmadığını belirterek, "Hukukçu arkadaşlar iddiaları inceliyor. Süreci, bazı arkadaşlar başka yerlere çekmek istiyor. İddialar doğru değil. Benim ihaleyle ne işim olur. Siyaset yapma biçimi bu olmamalı. Yerel basın üzerinden ismimiz bu iddialara bulaştırılıyor. Toplasanız 50 arkadaş bu manipülasyonu yapmaya çalışıyor. Benim gündemimde ve ülke gündeminde başka ciddi konular var" dedi. Yıldız, iddialarla ilgili Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na bilgi verip vermediği sorusuna "Genel başkanım her şeyi biliyor"  karşılığını verdi.

’İDDİALAR DOĞRU İSE İSTİFA ETMELİ’

CHP’li gençler, Facebook ve Twitter’da ihale iddiaları ile ilgili şu görüşleri dile getirdi:

-Erkan Bayır: Yolsuzluklara karşı mücadele konusunda çok titiz ve hassas olması gereken bir partinin Gençlik Kolları hakkında böyle iddialar varsa, ve bu iddiaları duyan birileri sessiz kalıyorsa, ortada ciddi bir sorumsuzluk ve duyarsızlık var demektir. CHP’nin yolsuzluklar konusunda sinir uçları körelmiş demektir.

-Tunç Toker: Yolsuzluk yapılmış olup olmadığına da yargı karar vermeli.

-Eda Aksoyoğlu: Yolsuzluk konusunda parti içi ve siyasetle uğraşan kişilerin düzgün bir profil çizmeleri tabi ki etik bir davranıştır. Fakat bu gibi durumlar da isim geçmesi dahi örgütü yaralar.

-Deniz Aliş Aslan:Eğer iddialar doğru ise istifa edilmesi gerekmektedir.

HABER: Ezelhan ÜSTÜNKAYA / BUGÜN GAZETESİ

MEDYARADAR/ÖZEL