Gündem
20 Kas 2021 12:09 Son Güncelleme: 20 Kas 2021 12:24

TBMM'de profesörden Angela Merkel'e hakaret! Çirkinliğinden de anlarsınız...

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan'ın sözleri tepki çekti.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, bir akademisyenin tartışma yaratan bir konuşmasına sahne oldu. Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in fotoğrafını gösterirken “Çirkinliğinden de anlarsınız” ifadesini kullandı.

t24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre; AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında toplanan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç’un yanı sıra Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan’ı da dinledi. Milletvekillerine sunum yapan Eraslan, internette yayılan yanlış bilgilere örnek gösterirken Almanya Başbakanı Angela Merkel’in gençlik fotoğrafını gösterdi.

"Düzeltin lütfen" uyarısı
Üç kadını içeren ve sosyal medyada, “Soldaki kız Almanya Başbakanı, sağdaki İngiltere Başbakanı, ortadaki ABD’nin CIA Başkan Adayı” notuyla viral olan siyah beyaz fotoğrafı gösteren ve fotoğrafta, “İngiltere Başbakanı” ve “ABD’nin CIA Başkan Adayı” olarak tanıtılan kişilerin aslında o kişiler olmadığını anlatan Eraslan, fotoğrafta yalnızca Merkel’in olduğunu belirterek, “Bu resim de çok viraldir. Şimdi oturup düşünelim, bunlar kim? Halbuki tek doğru olan ki çirkinliğinden anlarsınız Merkel’dir” dedi. Bunun üzerine Komisyon Başkanı Hüseyin Yaman, “Düzeltin lütfen” sözleriyle Eraslan'ı uyardı.

7-12 yaş uyarısı
Yaşları 7-12 arasında değişen kız çocuklarının fenomen olmak ve beğeni almak için Instagram ve TikTok gibi uygulamalar üzerinden canlı yayınlar gerçekleştirdiğini de savunan Eraslan, “Ülkemizde sosyal medya üzerinden canlı yayın terörü yaşanıyor" ifadesini de kullandı. Eraslan, uygulamalarda yaş sınırına dikkat edilmediğini kaydederek, “Kullanıcılar tarafından birbirlerine gönderilen çıplak resimler kayda alınıyor ve sonrasında kullanılıyor” dedi.