Politika
12 Nis 2020 23:02 Son Güncelleme: 12 Nis 2020 23:18

TBMM'de AKP’ye ‘Mehmet Barlas ve Engin Ardıç’ tepkisi: Bu utanmazların arpası fazla gelmiş

CHP'li Turan Aydoğan, sokağa çıkma yasağı ilanından sonra ihtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkan vatandaşlara hakaret eden Sabah yazarları Mehmet Barlas ve Engin Ardıç’a tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Turan Aydoğan, sokağa çıkma yasağı ilanından sonra ihtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkan vatandaşlara hakaret eden Sabah yazarları Mehmet Barlas ve Engin Ardıç’a tepki gösterdi. Aydoğan, AKP sıralarına dönerek, "Bu utanmazların arpası fazla gelmiş, alın bunları Saray’ın bahçesine koyun!" dedi. 

CHP'li Turan Aydoğan, TBMM'de CHP grubu adına söz alarak AKP'ye Barlas ve Ardıç'ın sokağa çıkma yasağından hemen önce marketlere giden insanlara ettiği hakaretler nedeniyle tepki gösterdi. Aydoğan, “Çok makbul 2 gazeteciniz var; Engin Ardıç, Mehmet Barlas. Yazdıklarını siz de görmüşsünüzdür, bu millete 'ayılar, alt tabaka, lümpenler' diyor, sokağa çıkanlara diyor, bu milletin parçalarına diyor. 'Millet, millet' diye ayağa kalkanlar, siz de burada susup izliyorsunuz" dedi.

Aydoğan, sözlerinin devamında ise “Bunları alın, bunların arpası çok gelmiş, yağı fazla veriyorlar. Millete yönelmesinler, alın ya sarayın bahçesine koyun ya partinizin önüne koyun. Sizi istedikleri kadar yağlasınlar. Bu yağcıların nefretinden milleti kurtaralım” dedi ifadelerini kullandı. 

Ne olmuştu?
Koronavirüs salgını nedeniyle 31 il için ilan edilen 48 saatlik sokağa çıkma yasağının yaklaşık iki saat önce duyurulmasının hemen ardından binlerce vatandaş marketlere ve fırınlara koşmuş, uzun kuyruklar oluşturmuştu. 

Sabah yazarları Mehmet Barlas ve Engin Ardıç, sokağa çıkma yasağı nedeniyle market ve fırınlara giden vatandaşlara "Alt tabaka, zekâ özürlüler" diyerek hakaretlerde bulunmuştu.Vatandaşa "Zeka özürlüler" diye hakaret eden Mehmet Barlas, "Yasak başlamadan önce gece yarısı sokakları, meydanları, marketleri dolduranları ise büyük çoğunluk Koronavirüs salgınını umursamadıklarına göre bunlar zeka özürlü olmalılar" ifadelerini kullanmıştı.

Dışarı çıkan vatandaşlar için "Ayılar, alt tabaka, lümpenler" ifadeleriyle hakaret eden Engin Ardıç ise, "Şimdi de, yasağı çiğneyen ayıları televizyondan gülerek izlemiyor muyuz? İşbu yasak alt tabaka için konulmuştur. Küçük burjuva yasaklara büyük ölçüde uyum sağladı. Yüksek sosyete, Şeyma hariç, olgun davranıyor. Ama onların evleri de geniştir. Arıza çıkaran lümpen proletaryadır" sözlerini kullanmıştı.