Polemik & Kulis
16 Tem 2021 12:58 Son Güncelleme: 16 Tem 2021 18:41

TBMM’de 4 gazeteciye tartışma yaratan uygulama! 15 Temmuz ruhuna yakışmadı...

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle TBMM'de ‘5. Yılında Fotoğraflarla 15 Temmuz’ sergisi açıldı. 15 Temmuz gecesi mecliste görev yapan basın mensuplarına da günün anısına hediye takdim edildi. Fakat bu sırada tartışma yaratan bir uygulamaya imza atıldı.

15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişiminin yıldönümünde, TBMM’de tartışma yaratan bir uygulamaya imza atıldı. O geceyi anlatan serginin açılışında, 4 gazeteciye yapılan muamele ’15 Temmuz ruhuna yakışmadı’ dedirtti.

HEDİYELER VERİLİRKEN…

Dün, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla TBMM'de ‘5. Yılında Fotoğraflarla 15 Temmuz’ sergisi açıldı. TBMM Başkanı , 15 Temmuz gecesi mecliste görev yapan muhabir, kameraman ve foto muhabirlere günün anısına hediye ve plaket takdim etti.

Sergide Ali Ekeyılmaz (Sabah), Ateş Tümer (Haberturk), Aytaç Ünal (Anadolu Ajansı), Barış Kaygusuz (Ankara BŞB), Bülent Uzun (Anadolu Ajansı) , Erçin Top (Anadolu Ajansı), Evrim Aydın (Anadolu Ajansı), Mert Gökhan Koç (Hürriyet), Necati Savaş (Cumhuriyet), Rıza Özel (Hürriyet), Yavuz Özden (Milliyet) ve Zekeriya Albayrak (Sözcü) olmak üzere 12 gazetecinin çektiği fotoğraflar kullanıldı...

AA dışında 8 gazetecinin kareleri TBMM'de sergilenirken günün anısına hediye ve plaket takdim sırasında tepki çeken bir uygulama yaşandı.

4 GAZETECİ ES GEÇİLDİ

İsimler tek tek okunup plaketler teslim edilirken garip bir uygulamaya imza atıldı. İsmi listede bulunan Sözcü’den Zekeriya Albayrak, Cumhuriyet’ten Necati Savaş, Sabah’tan Ali Ekeyılmaz ve Hürriyet’ten Mert Gökhan Koç’a plaketleri, hazır olmasına rağmen ‘tören bitiminde verileceği’ belirtildi. Söz konusu dört gazetecinin, ‘neden biz anons edilip Başkanın elinden almıyoruz’ sorusuna ise ‘talimat böyle’ cevabı geldi. Bu davranış gazetecilerin tepkisini çekti.

TBMM'DEN MEDYARADAR'A AÇIKLAMA

TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'ndan Medyaradar'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bu dört isim sergide fotoğrafı bulunan arkadaşlar arasında mevcut. Ancak biz sergide fotoğrafı bulunan arkadaşlara plaket vermedik. Biz 15 Temmuz 2016 gecesi Meclis'te bulunan fotoğrafçılara plaket verdik. Bu dört arkadaş sergide fotoğrafları olduğu halde 15 Temmuz 2016 gecesi Meclis'te değiller. Bu sebeple kendilerine sahnede plaket verilmemiştir"