Gündem
02 Nis 2015 17:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:10

TBF 1 Nisan şakasını yalanladı!

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF), resmi sitesinden yaptığı 'yalanlama' dikkati çekti. Zira federasyon, bu açıklamayla '1 Nisan' şakasına katılmış oldu.

"TBF'nin yeni başkanı Harun Erdenay, ilk yönetim kurulu toplantısına Türkiye Basketbol Ligi'nden düşmenin kaldırılması ve gelecek sezonun 18 takımla oynanması önerisini getirecek" şeklindeki haber dikkati çekmişti. Ancak bu iddiayı gündeme getiren Basketfaul sitesi, "Bugünkü tarihi hatırlayın (1 Nisan)" notu ile haberin 1 Nisan şakası olduğunu vurgulamıştı.

FEDERASYONDAN OLAY AÇIKLAMA
TBF ise sadece şakadan ibaret olduğu herkes tarafından anlaşılan iddiadan bir gün sonra resmi internet sitesi üzerinden 1 Nisan haberini yalanladı.

TBF'nin şaşkınlık yaratan açıklaması şöyle:
"Bazı yayın organlarında ve internet sitelerinde yer alan, TBL'de düşmenin kaldırılabileceği yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.
Bazı yayın organlarında ve internet sitelerinde yer alan, Türkiye Basketbol Ligi’nde düşmenin kaldırılabileceği yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.
Sezon başında Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından açıklanan lig yönergeleri geçerliliğini korumakta ve Yönetim Kurulu’nun gündeminde de ‘Türkiye Basketbol Ligi’nde düşmenin kaldırılması’ maddesi bulunmamaktadır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."