Gündem
29 Ara 2011 12:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:10

TAYYİP ERDOĞAN SARKOZY'DEN DAHA GÜÇLÜ VE SAYGIN!

Pascal Nouma, Fransa meclisinin aldığı kararın kendisinde şok etkisi yaptığını söyledi.

Beşiktaş’ın eski futbolcularından Pascal Nouma, 1915 olaylarıyla ilgili, Ermeni iddialarına yönelik teklifin Fransa Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilmesine ilişkin, "Bu karar beni de şoke etti. Umarım Sarkozy hatalarından dönmesini bilir" dedi.

Nouma, bu konu hakkında son kez konuşacağını söyledi.

TÜRKİYE’YE YERLEŞME KARARI ALDI

Politikadan hoşlanmayan biri olduğunu, ancak bu olayın Türkler’i olduğu kadar kendisini de üzdüğünü ifade eden Nouma, uzun yıllar profesyonel futbol oynadığını ve yeteri kadar para kazandıktan sonra Türkiye’ye yerleşme kararı aldığını belirterek, "Bunun sebebi, Türkiye’de zencilere, yabancılara gösterilen sevgi ve saygıdır.

"ZENCİ OLMAK GERÇEKTEN ZORDUR"
Bazı ülkelerde Zenci olmak gerçekten çok zordur, restoranda bile yemeğinizi geç getirirler. Türkiye bu konuda bütün dünyaya ders verecek kadar hoşgörülü bir ülke. Bu yüzden burada yaşamaktan dolayı mutlu ve gururluyum. Türkiye’de yaşayan birçok Ermeni, Yahudi, Zenci ve Kürt arkadaşım var. Bugüne kadar hiç sitem ettiklerini duymadım ve görmedim. İnsanlar burada din, dil, ırk ayrımı gözetmeden mutlu bir şekilde yaşıyorlar. Bunun en büyük örneği benim. 20 milyon taraftarı olan Beşiktaş’ın tribün lideri de bir Ermenidir" şeklinde konuştu.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN SARKOZY’DEN DAHA GÜÇLÜ VE SAYGIN"
Fransa Meclisi Genel Kurulu’nda alınan söz konusu kararın, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarafından bazı politik hesaplar neticesinde alındığına inandığını belirten Nouma, "Recep Tayyip Erdoğan’ın Sarkozy’den çok daha güçlü ve saygın bir lider olduğunu biliyorum. Umarım Sarkozy de hatalarından dönmesini bilir" dedi.