Gündem
20 Mayıs 2020 18:46 Son Güncelleme: 21 Mayıs 2020 00:30

Taylan Kulaçoğlu tekrar gözaltına alındı

"Suç işlemeye tahrik, suçluyu övme" gerekçesiyle gözaltına alınan ve dün tahliye edilen Taylan Kulaçoğlu, savcılığın karara itirazı üzerine tekrar gözaltına alındı.

17 Mayıs'ta gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu ve gazeteci Hakan Gülseven, dün tutuklama talebiyle sevk edildikleri mahkemece tahliye edilmişlerdi.

Avukat Tamer Doğan, Twitterdan yaptığı açıklamada, savcılığın tahliye kararına itirazı üzerine Taylan Kulaçoğlu'nun tekrar gözaltına yazdığını ifade etti. Doğan, "Şu anda müvekkilimiz Taylan Kulaçoğlu evinden tekrar gözaltına alınıyor. Savcının itirazı üzerine yakalama kararı ile kaçmamış olan, kendi evinde kalan, kaçma şüphesi olmayan bir vatandaş gözaltına alınıyor. #TaylanKulaçoğluYalnızDeğildir" dedi.

Taylan Kulaçoğlu da Twitterdan yaptığı paylaşımda kaçma şüphesi olmamasına rağmen tekrar gözaltına alınıyor olmasına tepki gösterdi. Kulaçoğlu, "Hiçbir kaçma şüphem olmamasına rağmen, kendi evimden tekrar gözaltına alınıyorum !" dedi.

 

Ne Olmuştu?

İktidara yakın isimler ve sosyal medya hesapları tarafından hedef alınan Taylan Kulaçoğlu, İsimsizler Hareketi kurduğu yönündeki haberlerin ardından 17 Mayıs'ta gözaltına alındı. 

Red Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Gülseven de aynı gün gözaltına alındı.

Avukat Tamer Doğan, Kulaçoğlu ve Gülseven’in “Halkı kin ve düşmanlığa sevk’ suçlamasından serbest bırakıldığını ancak ‘Örgüt propagandası’ suçlamasından Balıkesir Adliyesi’ne sevk edildiğini açıkladı.