Polemik & Kulis
25 Ağu 2018 11:41 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:49

Tayfun Atay'dan Ahmet Altan haberi için Medyaradar'a düzeltme!

Cumhuriyet Pazar'ın yayın yönetmeni Tayfun Atay, Ahmet Altan ile ilgili haberimiz için bir düzeltme gönderdi, aynen yayınlıyoruz.

24 Ağustos 2018 tarihli Medyaradar’da yer alan, “Ahmet Altan Cumhuriyet’te yazmış denilince Nedim Şener’in aklına neler geldi?” başlıklı haberinizde şahsımı bağlayıcı mahiyette ve düzeltilmesi gereken bir bildirim yer almaktadır. Haberde, “Altan’ın gazete eklerini yöneten Tayfun Atay’ın itirazlarına rağmen yayınlanan yazısı” deniliyor. Bilindiği üzere, diğer bazı gazetelerde olduğuna benzer, “Ek Yayınlar Yönetmeni” nev’inden bir pozisyon Cumhuriyet’te yoktur ve ben “gazete eklerini yöneten Tayfun Atay” değilim.

Cumhuriyet bünyesinde halihazırda yayında olan üç ek var; bunlar, Cumhuriyet Kitap, Cumhuriyet Cumartesi ve Cumhuriyet Pazar. Ben, “Cumhuriyet Pazar’ın yayın yönetmeni Tayfun Atay”ım ve sadece bu ekten sorumluyum. Diğer iki ekle irtibatlı ne bir yayın yönetmenliği pozisyonum ne de başka bir yetki ya da sorumluluğum ve itiraz hakkım bulunmaktadır.

Haberinizde mevzubahis edilen, öykü niteliğindeki Ahmet Altan yazısı, Cumhuriyet Kitap eki kapsamında yayınlandı. Yine bilindiği üzere Cumhuriyet Kitap, 25 yılı aşkın süredir kıymetli yazın emektarı Turhan Günay tarafından yönetilmektedir. Yayın yönetmenliğini çeyrek asırdan beri Günay’ın üstlendiği bu ekte bir yazının yayınlanıp yayınlanmaması hususunda benim, bırakın itirazlarda bulunmayı, ağzımı açıp bir kelime etmem dahi söz konusu olamaz, olmamıştır. Bu itibarla, Cumhuriyet Kitap’ta yayınlanmış yazı vesilesiyle telaffuz edilen “gazete eklerini yöneten Tayfun Atay’ın itirazlarına rağmen” şeklindeki ifade her şey bir yana Turhan Günay’a yapılmış bir haksızlık ve saygısızlıktır.
Bu düzeltme metninin, okurlarınıza karşı gazetecilik sorumluluğunuzun gereği olarak ivedilikle yayınlanması talebiyle saygılar sunarım.

Tayfun Atay
Cumhuriyet Gazetesi Yazarı
“Cumhuriyet Pazar” Yayın Yönetmeni