Ekonomi
19 Oca 2023 20:24 Son Güncelleme: 19 Oca 2023 20:42

Tavuklar kesildi, yumurta fiyatlarına büyük zam geldi

TÜİK verilerine göre yumurta üretimi düştü. Tavuk eti tüketimi ise arttı. CHP'li Okan Gaytancıoğlu, tavuk eti tüketimindeki artışın kırmızı et fiyatlarının el yakmasından kaynaklandığına dikkat çekti. Gaytancıoğlu'na göre, yumurta fiyatlarındaki artış da tavukların kesilmesinden kaynaklanıyor.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, yumurta tavuklarının kesime gitmesi nedeniyle tavuk eti tüketiminin arttığını söyledi. Gaytancıoğlu, "TÜİK verilerine göre yumurta üretimi düştü. Tavuk eti tüketimi arttı. Tavuk eti tüketimi neden arttı çünkü yumurta tavukları kesildi. Yumurta fiyatları arttı. Vatandaş da kırmızı ete ulaşamıyor. Tavuk etine yöneliyor" dedi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, bugün Edirne’de kasap Tamer Gurbet’i ziyaret etti. Yumurtlayan tavukların kesilmesinden dolayı yumurta fiyatlarının arttığını ifade eden Gaytancıoğlu, vatandaşın pahalılıktan kırmızı et alamadığını dile getirdi.

Okan Gaytancıoğlu, "TÜİK verilerine göre yumurta üretimi düştü. Tavuk eti tüketimi arttı. Tavuk eti tüketimi neden arttı? Çünkü yumurta tavukları kesildi. Yumurta fiyatları arttı. Vatandaş da kırmızı ete ulaşamıyor. Tavuk etine yöneliyor. Vatandaşın gerçek durumu bu" dedi.

"EŞİM İŞTEN ÇIKTI PERİŞAN DURUMDAYIZ"

Kasap Tamer Gurbet ise şunları söyledi: "Normalde kırmızı et bizim için hayal oldu. 'Yiyemiyoruz' desek yeri var. Ayda 200-300 gram evimize alıyoruz. Yemeklerin içine katıyoruz bir tat alalım diye ama o bile zor. Şu an bizi tek idare edecek şey tavuk eti. Parçalardan alıyoruz. En düşük o kilosu 23 lira, çorbalık. Bunlara bile zor erişiyoruz. Asgari ücret bir seviyeye geldi ama alım gücü de düştü. Asgari ücrete zam geliyor her şeye zam geliyor. Keşke asgari ücret 2 bin 800 lira kalsaydı o zaman alım gücü vardı, daha güzeldi. Sevinemiyoruz, benim eşim asgari ücretini görmeden işten atıldı. 8 bin 500 TL’yi görmeden işten atıldı. Zam gelince ne düşündüklerini bilmiyoruz. Birçok insan sırada bekliyor. İşten çıkarılacak listeler hazır. Tek başıma zaten yetişemiyorum. Eşim işten çıktı. Perişan durumdayız. Faturalar hiç anlatılacak durumda değil. Çok zor durumdayız."