Gündem
15 Haz 2011 13:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:28

TATLISES'TEN MÜJDELİ HABER! ŞARKI SÖYLEME EGZERSİZLERİNE BAŞLADI

Geçtiğimiz aylarda saldırıya uğrayan ve halen tedavisi devam eden ünlü türkücünün doktorlarından sevindiren açıklama geldi...

İstanbul'da mart ayında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan ve Almanya'daki fizik tedavinin ardından İstanbul'a getirilerek tedavisine devam edilen sanatçı İbrahim Tatlıses'in genel durumunun iyi olduğu açıklandı. Tatlıses'in doktoru Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon, "Konuşmasında herhangi bir problem yok. Şarkı söyleme egzersizlerine başladı" dedi.

Maltepe'deki Romatem - Darüşşafaka Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisine devam edilen İbrahim Tatlıses' in sağlık durumuna ilişkin doktorları basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında, Tatlıses'in tedavisiyle ilgilenen ekibe başkanlık eden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon, Dr. Köksal Holoğlu, Fizik Tedavi Uzmanı Uzm. Dr. Güldem Çıvgıner ve Fizyorerapist Viktoria Boynuinceleoğlu hazır bulundu. Sanatçının durumuna ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon, Tatlıses'in genel durumunun çok iyi olduğunu belirtti.

Tatlıses'in moralinin ve tedaviye katılımının üst düzeyde olduğunu anlatan Kalyon, "Her gün geniş kapsamlı rehabilitasyon egzersizlerinin yanı sıra ergoterapi adı verilen özel uğraşı egzersizleri, ayna tedavisi, havuz içinde egzersizler ve robotik yürüme eğitimleri yaptırılmaktadır. Uygulanan tüm tedavilere Tatlıses, tam bir uyum sağlamış olup, durumu her geçen gün daha iyiye gitmektedir. Kendisine ayrılan süit dairede günlük yaşantısıyla ilgili aktiviteleri yapabilmektedir. Sanatçımızın bu tedavilere yoğunlaşması ve dinlenmeye yeterli zaman ayırabilmesi için ziyaret kısıtlaması devam etmektedir" diye konuştu. Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon, Tatlıses'in ne zaman taburcu olacağını soran basın mensuplarına, "Burada bir süre vermek yanlış olur" dedi. Tatlıses'in, günlük yaşantısıyla ilgili aktiviteleri yapabildiğini belirten Kalyon, bir soru üzerine de, "Özel bir rejime gerek duyulmamaktadır" şeklinde konuştu. Kalyon, "Konuşmasında herhangi bir problem yok. Şarkı söyleme egzersizlerine başladı. Gelişmeler çok iyi, çok olumlu" dedi. (İHA)