Gündem
01 Ara 2011 13:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:05

TATLISES ZİRVEYİ KAPTIRDI! KASIM AYININ EN MEDYATİK ÜNLÜSÜ KİM OLDU?(MEDYARADAR/ÖZEL)

Medya Takip Merkezi'nin (MTM), magazin ve eğlence dünyasının en popüler isimlerini belirlediği, ayın “en medyatikleri” listesi açıklandı...

ACUN ZİRVEYİ TATLISES’TEN ALDI…

Kasım ayının yeni yıldızı, “O Ses Türkiye”, “Yetenek Sizsiniz” ve “Yok Böyle Dans” gibi yarışmaların yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenen Acun Ilıcalı oldu. Ilıcalı’yı, haber sayılarında geçtiğimiz aya oranla bir yükseliş gözlenen Hülya Avşar izlerken, aylardır zirveyi kimseye kaptırmayan İbrahim Tatlıses, bu ay üçüncü oldu. İşte, magazin dünyasındaki diğer çarpıcı detaylar…

Medya Takip Merkezi’nin, 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yayınlanan haberlerin incelenmesi sonucu gerçekleştirdiği araştırmasının, Kasım ayı sonuçları belli oldu. Magazin dünyasının en çok konuşulan isimlerinin belirlendiği araştırmaya göre, en medyatikler listesinin bu ayki zirve ismi Acun Ilıcalı.
Yapımcılığını üstlendiği yarışma programları ile adından sıkça söz ettiren Acun Ilıcalı, “Sokak Lambası” adlı sosyal sorumluluk projesinde yer almasıyla da medyada geniş bir yer buldu. Ali Taran’ın eski eşinin cenaze töreninde, Taran ile aralarında yaşanan gerginlik nedeniyle de pek çok habere konu edilen Ilıcalı, Kasım ayı boyunca toplam 2.313 adet haber ve yazıda yer aldı.

AVŞAR, KENDİ FİLMİNİ Mİ ÇEKİYOR?
“O Ses Türkiye” ve Yetenek Sizsiniz” yarışmalarında jüri üyeliği yaparak adından sıkça söz ettiren Hülya Avşar’ın, kendi hayatını konu alan bir sinema filmi projesi hazırlığında olduğu ile ilgili fısıltılar basında oldukça ilgi gördü. Avşar, düşük reytingleri nedeniyle yayından kaldırılan programı “Hülya Avşar Show” ve ailesi ile yaptığı bayram kaçamağı gibi konularla da dikkatleri üzerine çekti. Sanatçı, Kasım boyunca 2.279 habere konu olarak, ayın en çok konuşulan 2. ismi oldu.

TATLISES ZİRVEYİ KAPTIRDI
Aynı araştırmanın verilerine göre, basında en çok yer alan bir başka ünlü isim, geçen ayı zirvede kapatan İbrahim Tatlıses oldu. Genç eşiyle çıktığı Bodrum tatili ile basının sıkı takibinde olan sanatçı, Mart ayında uğradığı silahlı saldırı ve eşini işlerinin başına geçirmesi gibi konularla da gündemde oldukça yer buldu. Tatlıses’in, gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitelerinde toplam 2.242 haberi yayınlandı.


KIVANÇ’IN SAZ ÇALMASI EKRANLARA KİLİTLEDİ…
MTM’nin aynı raporuna göre, en medyatik ünlüler listesinde yer alan bir başka isim ise Kuzey Güney dizisi ile ekranlarda sıkça yer alan Kıvanç Tatlıtuğ oldu. Oynadığı dizide saz çalıp türkü söylemesi ile izleyicileri ekranlara kilitleyen Tatlıtuğ, Azra Akın ile olan birlikteliği ile de basının yakın markajındaydı. Ay boyunca 1.818 haber/yazıda yer alan ünlü manken-oyuncunun haber sayısında, geçen aya oranla yüzde 45 miktarında bir artış görüldü.
 

NİHAT DOĞAN TWITTER’DA…
Twitter’da aleyhinde yazılan yazılara dayanamayarak bir twitter hesabı açan Nihat Doğan, sosyal medyadan yaptığı açıklamalarıyla pek çok habere konu oldu. Adının fuhuş skandalına karışmasının ardından, bir mobilya firmasıyla yaptığı reklam anlaşması bozulan Doğan, hakkında yapılan haberleri “kişilik haklarına saldırı” olarak nitelendirip yargıya taşıması ile de dikkatleri üzerine çekti. Twitter’da yazdığı tweet’lerle bir anda 1500’ün üzerinde takipçi toplayan Nihat Doğan, Kasım ayı boyunca 1.424 haberde yer aldı.
 

İŞTE KASIM AYININ EN MEDYATİK ÜNLÜLERİ:
1.                  Acun Ilıcalı (2.313 haber/yazı)
2.                  Hülya Avşar (2.279 haber/yazı)
3.                  İbrahim Tatlıses (2.242 haber/yazı)
4.                  Kıvanç Tatlıtuğ (1.818 haber/yazı)
5.                  Nihat Doğan (1.424 haber/yazı)
6.                  Demet Akalın (1.420 haber/yazı)
7.                  Ajda Pekkan (1.368 haber/yazı)
8.                  Seda Sayan (1.194 haber/yazı)
9.                  İzzet Yıldızhan(1.150 haber/yazı)
10.              Bülent Ersoy (1.133 haber/yazı)
 

*MTM Medya Takip Merkezi’nin, Kasım ayında 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.